Categorieën
Financieel Moet beter kunnen Politiek

Het gaat wel weer over


We hebben de laatste maanden enige commotie gehad over financiële wantoestanden, zelfverrijking, fraude, prijsafspreken, maar ach…
Zo langzamerhand pakt onze oude economie de draad weer rustig op en gaat ieder weer zijn onveranderde gang.
Voor fundamentele wijzigingen hoeven we niet bang meer te zijn en er zijn een paar personen ‘geslachtofferd’ nou ja ze moesten even heel zachtjes ‘sorry’ zeggen.
De politiek laat het er wel weer bij zitten. De consumenten gaan vast wel weer consumeren en anders gooien we er wel weer even een marketingoffensief tegen aan.

Kortom, de benzineprijzen stijgen weer. De luchtbel wordt weer gevuld met ‘gebakken lucht’ en de koersen vliegen weer omhoog.

Is het vertrouwen terug?
Zeker niet! In de politiek al jaren niet en in de bankwereld zal het nog wel jaren duren. Een goede naam herstellen is een kwestie van lange adem. Laten we dus maar weer gaan voor het snelle succes, de hoge bonussen en de ‘humbug’. We organiseren wel weer een onderzoek, dat alle gedane zaken analiseert en uitkomt op de conclusie dat eigenlijk niemand de schuld heeft. Het ons ook maar overkomen is en alles toch wel redelijk is afgelopen.

Het moet echt anders, maar hoe geven we het juiste zetje?

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.