Blog


The only way out!


Almost one year of uncertainty Lees: https://nl.wikipedia.org/wiki/Russische_invasie_van_Oekra%C3%AFne_in_2022De Russische invasie van Oekraïne is een aanvalsoorlog die begon op 24 februari 2022, toen Rusland buurland Oekraïne vanuit meerdere kanten binnenviel in een grote escalatie van de Russisch-Oekraïense Oorlog die sinds 2014 gaande is. De invasie veroorzaakte Europa’s grootste vluchtelingencrisis sinds de Tweede Wereldoorlog, met meer dan 9,5 miljoen Oekraïners die het land ontvluchtten en een derde van de bevolking ontheemd[15] en…

Braccaedomos meent


Na de Ban the Bomb Beetle, die iedereen vrij mag gebruiken, in (3D-)print, op schrift, in e-mail of hoe dan ook,hierbij dan de eerste èchte ‘Braccaedomos’ meent, ook wel common genoemd: Voel je vrij deze afbeelding te vermenigvuldigen, te delen, te verspreiden of op een andere wijze te gebruiken. Ik heb ‘m vanzelfsprekend gemaakt met…

Can anyone explain…


…why we -at this moment in history of mankind- are whitnessing what is happening on this planet?I mean the conflict that is going on between Russia and his neighbour Ukraïne.How is it possible that one man can decide to destroy everything -including people- in his neigbourland, and all te other people in the world only…

Bij welke bedrijven kan ik nog kopen?


Ik ben erg benieuwd -als ik zo de pers volg- waar ik nog met goed fatsoen iets kan kopen zonder dat ik mij bezwaard moet voelen voor de aantasting van onze leefomgeving. Ik kan mij nog goed herinneren dat Van Kooten en De Bie met hun Simplistisch Verbond vaak zeer kritische noten konden plaatsen. Past…

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

Over mij

Hallo, ik ben Gerard. Ik was voorheen docent/vakleerkracht lichamelijke opvoeding, maar ben sinds 2000 ICT’er en freelance /webmaster en publicist. Ik breng het grootste gedeelte van mijn tijd door met mijn echtgenote en (klein)kinderen in de Woongroep de Zilvermeeuw in de Velserbroek, tussen Amsterdam, Haarlem en Beverwijk.

Deze blog gaat over mijn worsteling met de ‘werkelijkheid’. Is die universeel? Zijn alle mensen alleen uit op bevrediging van hun eigen behoeften? Waarom is delen toch zo moeilijk? Is geweld de enige oplossing? Wat zijn onze doelen?

Meld je aan voor mijn blog

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

2021 jaar van bezinning?

Bezinning op ‘onze’ doelstellingen? Je persoonlijke doelstelling? Mijn persoonlijke doelstelling? Wordt het niet eindelijk eens tijd fundamentele vragen te stellen?

Of… gaan we door met streven naar 0,5 % reductie van onze stikstof uitstoot in 2025, 2050 of 2100? Kunnen we die weer ‘voor een prikkie’ overnemen van minder uitstotende gemeenschappen?

Bij de totale lockdown hebben diverse overheden vele passagiersvliegtuigen aan de grond gehouden, vakanties verboden en vergaande vrijheidsbeperkende maatregelen opgelegd.

Maar… golden deze maatregelen voor I E D E R E E N ? Vlogen er uitsluitend vrachtvliegtuigen?

Het zijn maar vragen. Maar gaan ze in 2021 gesteld worden? Als we de vakantiebedrijven moeten geloven zitten ALLE passagiersvliegtuigen de komende zomer weer vol passagiers, die hunkeren naar hun (verre) vakantiebestemmingen.

Er is eigenlijk nog maar een kleinere bank, die zijn geld uitsluitend belegd in goede doelen. Het gros van de banken kijkt naar het rendement en dat krijg je toch echt bij de wapenindustrie, de (schaarse) grondstoffenexploitanten, de voedselfabrikanten en de farmaceutische industrie.

Er zijn nog steeds hoopgevende initiatieven en studies. Natuurlijk zijn er de altijd actieve ‘idealisten. Maar die zijn er altijd al geweest! Een doorbraak moet meestal voortkomen uit een crisis, een catastrofe of andere impactvolle gebeurtenis.

Me dunkt dat in 2020 Corona dat is geweest!!!

F U N D A M E N T E L E bezinning op al onze doelstellingen en… de (wellicht) zeer harde consequenties voor het (luxe) leventje waaraan we de afgelopen decennia gewend zijn geraakt. Daartoe overigens aangespoord door marketingtechnieken en reclamemedia!

Dit moest ik weer even kwijt! Een Gezond en Duurzaam 2021 Gerard van Broekhuijsen