Categorieën
Wat vind jij/u

Reactie graag!


Deze weblog gaat voornamelijk over werklozen, die een lange arbeidsperiode achter de rug hebben. Ik zou bijna zeggen, de afgedankten! Nog net niet met pré-pensioen, VUT of gewoon pensioen. Uit reacties blijkt dat het er velen zijn. Desondanks komen er op deze weblog maar weinig reacties.

Wellicht moet ik het wat explicieter stellen: 
Wie wordt deelnemer of lid van de Vereniging/Stichting Onvrijwillig Werklozen i.o., die bij de overheid gaat lobby´en tegen nog minder gunstige regelingen voor WW en Bijstand voor werknemers met een arbeidsverleden; belangen gaat behartigen; eventueel proefprocessen start; inventariseert om hoeveel betrokkenen het gaat en casussen verzamelt die de gevolgen van de huidige overheidpolitiek (´iedereen moet weer aan het werk!´) in kaart brengt.

Om in te schatten of de problematiek die ik zo ervaar bij meer mensen leeft. Geef een reactie of u dit zou willen. Graag via deze weblog.

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

4 reacties op “Reactie graag!”

Hier dus een reactie, maar ik ben een beetje lost.
Wat is precies de problematiek? Komen deze mensen niet aan de bak? Of zijn deze mensen boos omdat zij hun baan verloren hebben? Deze mensen zijn wel gewild bij instanties zoals http://www.oudstanding.nl of andere uitzendburo’s. Er is voor iedereen ALTIJD werk, de enige problemen is de geografische afstand, financiele compensatie daarvan en of de oudere werkloze bereid is zich voor een kleiner salaris opnieuw te beginnen.

Als er voor iedereen ALTIJD werk is, waarom krijgt men dan afwijzing na afwijzing op sollicitaties? Waarom komt een uitzendbureau dan met de reactie dat ze niet serieus reageren op mensen die reageren op een vacature als ze ouder dan 55 zijn? Waarom zijn er momenteel dan vacatures waarop meer dan 60 sollicitanten afkomen en ouderen worden bedankt. Waarom wordt in de ICT alleen maar gereageerd als een 18 jarige met 20 jaar ervaring solliciteert? Ik chargeer, maar ervaar ZEKER NIET dat er voor iedereen ALTIJD werk is!!!

=Als er voor iedereen ALTIJD werk is, =
Ah, u heeft uw oren te luisteren gelegd.
Doe maar niet meer.

Gerard, lid van een vereniging word ik niet, maar ik wil je wel mijn reactie geven.
Vorig jaar heb ik ontslag genomen. Dus geen uitkering. Ik leef van mijn spaargeld en de verdiensten die ik heb uit een beetje freelancewerk dat mondjesmaat binnenkomt.
Ik had een vaste baan, maar om die te behouden moest ik mezelf geweld aan doen en ik wilde ook niet de ziektewet indraaien. Achteraf niet handig aangepakt. Maar goed gedane zaken nemen geen keer.
Ik ben 55 jaar en heb een half jaar gesolliciteerd. Veel vaker dan 1 keer in de week. Ik solliciteerde een keer per ongeluk bij dezelfde organisatie Unive meen ik. Ik kreeg meteen een brief retour met het verwijt dat het al de tweede keer was dat ik solliciteerde. Dat zal ook wel komen door alle verplichte sollicitaties die bedrijven binnen krijgen, laten we eerlijk zijn.
Ik heb geen zin meer om al die afwijzingen te verzamelen, en me al helemaal niet overleveren aan de bureaucratische regelgevingterreur van de overheid. Ik zie mensen gewoon daar kapot aan gaan.
Vandaar dat ik toch weer gekozen heb voor freelancewerk. Dat heb ik eerder gedaan en toen had ik altijd volop opdrachten. Ook opnieuw ingeschreven bij verschillende bureau’s die zogenaamd opdrachten in portefeuille hebben. Rechtstreeks zaken doen met bedrijven is out of the question. Dat is door de bedrijfsvereniging en overheid goed de das om gedraaid voor ZZP’rs. Veiligheidshalve kiezen bedrijven voor inhuren via een bureau. En die zijn er rijk aan geworden en oppermachtig. De constructies zijn inmiddels iets gemakkelijker gemaakt, maar het kwaad is geschied. Dus blijf je als freelancer afhankelijk van bemiddelingsburaus. Het schiet niet op.
Ik kan niet zo goed tegen niets doen, begrijpelijk toch na 38 jaar werken. Ik ben gezond van lijf en leden, veelzijdig, kan veel en ben gewoonweg niet beroerd om werk ‘beneden’mijn niveau te doen.
Vandaar naar het uitzendbureau. Maakt me niet uit. Geef me maar werk, administratief, in de winkel. Tot op heden niks.
Alle mensen die schreeuwen dat er werk is als je maar wil, die nodig ik uit met een concreet aanbod te komen!
Ik ken zoveel ervaren goed opgeleide mensen die thuiszitten en er niet voor uit durven komen. Maar geloof me van hetzelfde laken een pak, behalve dat zij ook nog eens te maken hebben met een uitkering en dus met de terreur van de regelgeving.
Even goede vrienden Jane, maar ik moest dit toch zo zeggen. Het is voor veel mensen de realiteit. Na je vijftigste werkloos, dan word je als het aan de bedrijven ligt een randgroepoudere.
Gerard sterkte!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.