Categorieën
Moet beter kunnen Opmerkelijk Politiek

Hoe velen (incl.de overheid!) blijkbaar tegen werkloze ouderen aankijken!


De reactie van ´Jane´ op dit weblog illustreert hoe in onze maatschappij, aangemoedigd door de overheid, door velen wordt aangekeken tegen mensen die hun sporen op de arbeidsmarkt al ruimschoots hebben verdiend en nu tegen hun wil werkzoekende zijn geworden.

Ik heb Jane´s log bezocht en vond nog een opmerking van haar van gelijke strekking: Ze refereert aan de plannen van Wouter Bos. (citaat)´Hij zou er beter aan doen om de nep-grens van 65 niet op te trekken naar 67, maar gelijk naar 75. Tevens moet de verplichte AOW omgezet worden in verplichte verzekeringen die rendabeler zijn voor de jonge arbeiders. Alleen dan geef je de jonge mensen weer hoop en krijg je de mensen van 55 weer volop mee in de arbeidsbevolking, in plaats van dat zij aftellen naar de eindstreep om te vertrekken met AOW. Het is niet ‘ik MOET werken tot mijn 65ste’, maar ‘ik MAG werken tot mijn 75ste’. Voor de ziek, zwak, en moe hebben wij een stelsel, en dat heet niet pensioen. (einde citaat) Ze geeft wel toe dat het moeilijk zal gaan want ze vervolgt: Het zal niet makkelijk gaan, want vele bedrijven rekenen hun werknemers als ‘te oud’ vanaf hun 45ste…
Ik wordt werkelijk niet goed van dergelijke meningen en put troost uit de reactie van Lidy en sluit me graag aaan bij haar opmerking: (citaat) ´Alle mensen die schreeuwen dat er werk is als je maar wil, die nodig ik uit met een concreet aanbod te komen!´(einde citaat).

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

4 reacties op “Hoe velen (incl.de overheid!) blijkbaar tegen werkloze ouderen aankijken!”

ChristinA, bedankt voor je tip! Ik denk inderdaad dat de doelgroep niet graag de aandacht op zich vestigt op dit punt. Ik heb mijn blog wat aangepast.

Gerard,
Ik voel me helemaal vereerd door gequote te zijn door jou! Ik geloof dat het mijn eerste keer is! Helaas ben je niet met mij eens. Dat is natuurlijk jammer. Wat ik schreef, sta ik nog wel achter. Ik denk dat men vaak te inflexibel denkt in NL. Niet alleen de 55plussers die lang en grondig getraind zijn om inflexibel te zijn (let wel, ik geef hun NIET de schuld), maar ook de werkgevers die al 20+ jaren denken in termen van ‘jong voor oud’, dat zij niet meer inzien dat het allang achterhaald is.
Ik vind het jammer dat je droevig wordt van mijn woorden, maar ik blijf bij mijn standpunt, dat de AOW in de huidige maatschappij niet reflecteert datgene waarvoor het 50 jaar geleden begonnen is.

nou nou, als de werkgevers niet meewerken om ouderen in dienst te nemen, dan hebben ze zeker tot hun 75 sollicitatieplicht en geen hond die hen aanneemt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.