Categorieën
Opmerkelijk Politiek Wat vind jij/u

Stimulering criminaliteit?


Het zijn vaak krantenartikelen, die je toch wel aan het denken zetten. Neem nou het bericht dat de directeuren van de Sociale Diensten de kansloos werklozen willen vrijstellen van de sollicitatieplicht. Na zoveel niet geslaagde sollicitaties als 58 jarige, dacht ik een goed bericht. Dan blijkt het te gaan over de sollicitatieplicht van verslaafden, e.d. in de bijstand.
Als mijn WW-uitkering afloopt in september 2009, kom ik ook in de Bijstand. Als ik dan nog geen werk heb gevonden, heb ik ruim 200 solllicitaties verricht en heb ik er nog ruim 180 te gaan. Om dit te ontlopen lijkt het me dus zinnig vóór die tijd te zorgen dat ik flink aan de drank of de drugs raak.
Hoeveel gekker wordt het nog in Nederland?

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

2 reacties op “Stimulering criminaliteit?”

Vervelend voor u dat u nog geen baan hebt gevonden! Ik ben zelf ook werkeloos helaas.
Ik vind wel dat u iets te kort door de bocht gaat met het noemen van verslaafden ed.. ik denk namelijk dat er wel degelijk een groep mensen is die echt geen baan meer kunnen krijgen vanwege psychiatrische aandoeningen en andere oorzaken (om het zo maar even te noemen). Ziet u een ernstig verslaafde al werken? U moet niet vergeten dat het om een ziekte gaat!

Ik heb dit niet zo genoemd. Het is een voorstel van de directeuren van Sociale Diensten. Natuurlijk heb ik begrip mensen die door een ziekte in de bijstand zijn beland. Blijft het feit dat de overheid doelbewust de sollicitatieplicht voor oudere WW´ers weer heeft ingesteld, terwijl slechts 1,5% van de mensen uit deze categorie kans op werk maakt. Het gaat mij dus voornamelijk over het begrip ´kansloos´.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.