Categorieën
Bloggen

Onderhandelen met Russen


Gelezen in een interview met Frans Timmermans:

‘Maar ik heb enige ervaring met onderhandelen met de Russen, en dat kan alleen vanuit een stevige positie.

Hoe onderhandelt een Rus?

Hij pakt duizend euro van je af en gaat dan naar je zitten kijken.

Jij wordt boos en zegt: “Je hebt duizend euro van me afgepakt. Dat kan niet, en dat wil ik terug.”

Dan zegt hij: “Het waren eigenlijk mijn duizend euro en je had er geen recht op.”

Na lang praten zegt hij dan: “Hier heb je honderd euro.” Jij zegt: “Ja, dat is honderd euro.”

Waarop hij zegt: “Waar blijft mijn dankjewel? Je moet dankjewel zeggen, want ik heb je honderd euro gegeven.”

Zo onderhandelen ze. Daar moet je niet naïef in zijn. Je kunt alleen onderhandelen vanuit een stevige positie.’

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.