Categorieën
Bloggen

‘Poetin’, het nieuwe scheldwoord


Onbetrouwbaar, onberekenbaar, meedogenloos, crimineel, bruut, gewelddadig, krankzinnig, gewetenloos, schizofreen, leugenachtig, agressief, roekeloos, misleidend, gevoelloos, empathie loos, koelbloedig, overmoedig, harteloos, wereldvreemd, verwoestend, oorlogsmisdadiger. Het zijn allemaal eigenschappen, die je absoluut niet vaak -bij één man- tegelijk zal aantreffen en zeker niet bij een wereldleider.

Rusland heeft bijna 145 miljoen inwoners. Hoe kan zo iemand als Poetin zijn eigen volk en verder nagenoeg de gehele wereld -in z’n eentje- in zijn greep houden? Repressie en monddood maken heeft toch zijn grenzen!

De meeste mensen -ook in Rusland- hebben toch een gezond verstand en kunnen nadenken en zich dingen afvragen?

Hoewel. De geschiedenis leert, dat velen dat toch in bepaalde situaties zeker niet hebben gedaan en vaak klakkeloos achter hun leider hebben gestaan en meedogenloos zijn krankzinnige bevelen hebben uitgevoerd.

Hoelang duurt het voor er voldoende mensen -in de wereld, de Veiligheidsraad, de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, de leiders en politici in alle landen- in staat zijn de niet te voorspellen gruwelijke illegale acties van de momenteel machtigste man op deze wereld te stoppen? Poetin heeft immers lak aan iedereen! Hij denkt overal mee te kunnen wegkomen! Dat is hem tot nog toe dan ook wel aardig gelukt, overigens.

Ik hoop van harte voordat hij naar zijn laatste desastreuze machtsmiddel grijpt, waarvan hij denkt dat dit dan wel zal helpen zijn idiote plannen te kunnen verwezenlijken.

Poetin zal toch zelf echt wel weten, dat hij opdracht geeft tot oorlogsmisdaden! Hij weet toch echt zelf wel dat hij liegt! Hij is doelbewust bezig en zal zich heus wel realiseren wat de gevolgen zijn. Dit maakt zijn handelswijze misdadig en roekeloos.

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.