Categorieën
Bloggen

Moedeloos


Als ik naar de beelden van de oorlog (ook alle andere) kijk en zie welke verwoestingen daar moedwillig worden aangericht zakt de moed mij steevast in de schoenen.

Foto gekoppeld vanaf: ANP (internet)

Nog afgezien van de mensenlevens die onbetaalbaar zijn, calculeren de agressors deze ‘verliezen’ gewoon in en hopen dat deze bij de vijand groter zullen zijn.

Mechanisme van oorlog

Dit is het mechanisme van oorlog. Slechts enkelen hebben persoonlijk een probleem. Dit laten ze uitvechten door hun ‘kanonnenvoer’. Ze geven de opdracht zoveel mogelijk vijanden en bezittingen van de vijand te vernietigen. Aan welke soldaat je het ook vraagt. Eigenlijk heeft geen van hen een hekel aan de tegenstander, maar is aangestoken door de opruiende retoriek van de agressor.

Ikzelf heb het -ook in militaire dienst- nooit kunnen begrijpen. Als je erbij nadenkt dat die man aan de andere kant vader van enkele schattige kinderen kan zijn, wil je hem niet treffen. Maar… als er dan naast je -net zo’n vader- in zijn hoofd wordt geraakt, krijg ook jij een rood waas voor je ogen en gaat volop door in de strijd!

Dat is het waanzinnige
mechanisme van oorlog!

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.