Categorieën
Bloggen

WO-I, WO-II, WO-III, …


Marc Chavannes van het onafhankelijke journalistencollectief de Correspondent laat in een heldere analyse de parallellen zien tussen 1938 en het ontstaan van WO-II en hoe Poetin in het voetspoor treedt van krijgsheer Hitler.

Veel Europese krijgsmachten zijn ingericht op vrede dat blijkt een naieve gedachte

https://decorrespondent.nl/13160/veel-europese-krijgsmachten-zijn-ingericht-op-vrede-dat-blijkt-een-naieve-gedachte/26732218457560-b02ff9d2

Westerse politiek

De westerse politiek is voortdurend te naïef, te traag, te bereid om de werkelijkheid NIET onder ogen te zien en wel te profiteren van de verminderde uitgaven voor de eigen en gezamenlijke defensie.

‘De meeste mensen deugen’

‘De meeste mensen deugen’, maar kunnen worden geschoffeerd door -ook in dit schrijnende geval- één man.

Hoe het tij te keren?

Kunnen de ‘deugende mensen’ het tij nog keren? De Volkerenbond lukte het niet. De Verenigde Naties lukt het sinds WO-II nog steeds niet. Ik keek met kromme tenen naar de laatste bijeenkomst van de Veiligheidsraad van de VN. Met bewondering naar de vertegenwoordiger van Oekraïne en met afschuw naar de vertegenwoordiging van de handlangers van Poetin.

Oorlog, ‘bewezen’ toch géén oplossing!

Een geallieerd leger zonder Rusland? Ik houd mijn hart vast. En de westerse politici praten, verzinnen sancties, praten, praten en praten en gaan over tot de orde van de dag.

Kunstuitingen van deugende mensen:

Het liedje ‘Vluchten kan niet meer…‘ zit al dagen in mijn hoofd.
‘Totdat de bom valt’ van Doe Maar. ‘The Eve Of Destruction‘ van Barry McGuire

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.