Categorieën
Bloggen

WO-III?


Ik had na een jeugd met een koude oorlog, een heilloze wapenwedloop met kernwapens, voortdurende brandhaarden over de gehele wereld, een steeds grotere kloof tussen arm en rijk en het concentreren van alle financiële macht naar steeds minder egoïstische personen, natuurlijk buiten een megalomane buiten de werkelijkheid levende, geweld niet schuwende, leugenachtige despoot gerekend in een Rusland, dat decennia geleden nog tot de grootmachten werd gerekend.

En dat in een wereld waarin het internet ieder mens kan informeren. Waar veiligheidsdiensten elkaar nauwlettend in de gaten kunnen houden en waar redelijk consensus bestaat over normen en waarden m.b.t. menselijkheid.

Dat er nog een lange weg te gaan is is wel duidelijk. Het ideaal is nog ver weg. Maar een escalatie van deze orde had ik toch ècht niet voor mogelijk gehouden.

Waar is de universele menselijke deugd gebleven? Waar is de ratio? Waar de wijsheid dit te stoppen en terug te keren op het pad van de geleidelijke eenwording van de mensheid t.a.v. het overleven op deze kwetsbare planeet?

Geweld lost niets op! Wapens zijn -onterecht- het sterkste in de discussie. Daar valt niets aan te veranderen. Degene met een nerveuze wijsvinger is in staat werkelijk ALLES te veranderen. Zonder daarover goed te hebben nagedacht en zonder zich te realiseren wat de gevolgen kunnen zijn.

Ik wens alle weldenkende bewoners van deze aarde de wijsheid toe nu eindelijk een werkelijk einde te maken aan ALLE -veelal financieel zeer winstgevende- economische activiteiten gericht op destructie, ontwrichting, doden en eigenbelang.

Alleen als ieder weldenkend mens zich richt op delen, verbeteren van de leefomstandigheden voor iedereen, beschermen van het klimaat en voortbestaan van de soort, kunnen we nog generaties lang op deze aarde voortbestaan.

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.