Categorieën
Eigenlijk te gek Moet beter kunnen

Vrijheid en respect


20130505_102907Vrijheid is: Je ergeren aan het oponthoud, bij het laten passeren van een Stille tocht.
Vrijheid is: Respect tonen voor een Stille tocht.
Dit tonen van respect is (net als liefde) een ‘onderbuikgevoel’. Je hebt het of begrijpt het niet.
Zo bleek ook gisterenavond weer na de kranslegging tijdens de stille tocht van het monument op Plein 1945 naar begraafplaats Westerveld voor de 2 minuten stilte en overige plechtigheden daar.
Ik zou: Aan de kant van de weg stoppen; de motor van mijn auto afzetten; uitstappen; wachten tot de gehele stoet is gepasseerd en dan mijn weg vervolgen.
De praktijk blijkt anders, dit hebben de deelnemers aan deze tocht ervaren. Ik denk niet dat er opzet in het spel is, maar als meer mensen dit ‘onderbuikgevoel’ hebben, geeft dit en bij de deelnemers aan de tocht en bij de respect toonders een indrukwekkend goed gemeenschappelijk gevoel. Daar ben ik zeker van.

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.