Categorieën
Moet beter kunnen Niet te bevatten

Vluchtelingen – Vrijheid – Verantwoordelijkheid


Vanmorgen op moederdag weer een tv-uitzending over de Stichting Vluchteling gezien. Reddeloze moeders, apathische moeders, uitzichtloze moeders. Tientallen, honderden, duizenden, miljoenen(?) Hoe zit dat nu eigenlijk? Hoe kan dit nu eigenlijk?

Gesloten grenzen
De wereld staat 71 jaar na de Tweede Wereldoorlog nog steeds in brand. Rijken worden steeds rijker! Er zijn een record aantal miljardairs bijgekomen! Politici praten en lossen weinig op. Wie is hiervoor nu verantwoordelijk?

Zijn wij dat, die worden verzocht slechts € 5,- per maand te doneren aan een particulier initiatief dat iets aan de vluchtelingen doet? Ik heb bij dit soort uitzendingen steeds aanvallen van machteloze woede. Dat degenen, die we hiervoor hebben gekozen / aangesteld,  juist ook om dit soort problemen aan te pakken, hiertoe niet bij machte zijn. Dit wel constateren, en verder gaan tot de orde van de dag!

Voelen zij zich niet verantwoordelijk? Wie zijn dan wel verantwoordelijk? Waarom kan de VN, een miljarden verslindende praatgroep; Regionale politiek (EU bijv.), ook niet goedkoop; landelijke politiek -met als donateur de gewone burger- inkomstenbelasting, heffing zus en heffing zo, 21% (een vijfde) van alles dat wordt geproduceerd en geconsumeerd; en de door de centrale overheid afgeknepen lokale politiek, die dan ook nog praat en praat en praat.

moederdagIk voel me machteloos. Voel me absoluut niet verantwoordelijk. Was wel altijd zeer betrokken als hulpverlener, maar constateer helaas dat de verantwoordelijken, hun verantwoordelijkheid niet nemen en “Dit nooit meer!” De slogan, die 70 jaar geleden als vanzelfsprekend leidraad was voor alle opbouwwerk na de verwoesting, vergeten zijn en werkelijke keuzes niet worden gemaakt.

Inkomsten van wapenindustrie voor aanleg van wegen? Vrije markt voor verrijking van enkelingen? Voedselindustrie die fraudeert en boeren uitknijpt? Zelfregulering werkt blijkbaar niet. Ook niet bij de politici! Hen houd ik verantwoordelijk voor de dingen, die niet worden gedaan en zij zouden moeten doen!

Het ultieme moederdagcadeau is volgens mij moeders de kans geven te zorgen voor gelukkige kinderen. Er is nog zeer veel te doen. Fijne moederdag!

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.