Categorieën
Dacht ik aan Opmerkelijk Politiek

60’er jaren en zo


groningen_464 (1)De overheid int alleen maar en de Groningers zitten met de schade. Ik word zo moedeloos van al die ‘missers’ van de overheid. De belastingdienst gaat malafide belastingadviseurs aanpakken, want die zorgen  dat er onterecht te weinig belasting wordt afgedragen. Waarom kunnen zo veel ‘zoals ze zelf voortdurend zeggen’ – g e d r e v e n –  politici zonder tranen in hun ogen zeggen dat ze wel achter bovenstaande acties staan, maar geen schadevergoedingen willen uitkeren en nog steeds geen maatregelen tegen belastingontduiking op grote schaal door (internationale) bedrijven willen nemen. 

Ik heb het al eerder betoogd: de politici ontbreekt het aan zelfreinigend vermogen. Zelfkritiek en reflectie op eigen handelen ontbreekt en zelfs als -zoals in Groningen- onafhankelijk aangetoonde onoorbare zaken worden bekendgemaakt, zetten zij hun onjuiste handelswijze door en negeren de kritiek.

Parlementaire enquêtes, interne onderzoeken, wat is er de laatste decennia mee bereikt?

uva_rotatedEn nu is er  ook weer een bezette Universiteit! Heeft u in de gaten, dat de media in alle talen over dit nieuwsfeit zwijgen! Wat bij mij bij de bezetting van het Bungehuis overheerst is het Deja Vu gevoel! De repressieve reacties van het bestuur! De eisen van de studenten! De solidariteitsbetuigingen van allerlei kanten. Ik  zie mezelf terug als student-voorzitter van de academieraad van de Pedagogische Academie Beverwijk. De plenaire vergaderingen, de discussies over de verbeteringen enz… Wat zijn de verschillen? Eén ding valt in ieder geval op: de bestuurders hebben wel -materieel- veel meer te verliezen. Toen waren het vaak pro-deo functies, nu veelal de best betaalde banen. Het lijkt erop dat ze veel meer macht hebben, zelfs over de media!

yokoknoop
Yoko Ono

Marten Luther King wordt herdacht met zijn geweldloze verzet. De roep naar vredesinitiatieven wordt groter. De ruime beschikbaarheid van wapens in de wereld doen terugdenken aan de wapenwedloop, die de massale vredesbeweging toentertijd heeft opgeroepen. Telkenmale wordt her en der geconstateerd dat we eigenlijk weer terug zijn bij af, dat de geschiedenis zich herhaalt of gewoon ongewijzigd wordt voortgezet.

bandebomIk wens de studenten en al die mensen, die zien wat er in de wereld vreselijk verkeerd gaat, heel veel sterkte en strijdkracht. Ikzelf ga in mijn persoonlijk archief op zoek relikwieën van de rijke tijd, die we toen hebben meegemaakt. Ik zal ze koesteren en tonen aan ieder, die ze wil zien. 

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.