Categorieën
Politiek

Zero tolerance beleid succesvol


Het door het kabinet aangekondigde zero tolerance beleid heeft op voorhand al succes opgeleverd. Dit vermeldde premier Rutte tijdens zijn wekelijkse debating sparring uurtje met studenten in kasteel Nijenrode.

bron: http://www.brandmeup.nl/mark-rutte-is-een-ijzersterk-merk

Volgens hem baseert Minister Opstelten dit op de door hem ontvangen signalen dat geweldplegers massaal afzien van een bezoek aan sportcomplexen nu de vrijwilligers cursussen kunnen volgen hoe om te gaan met geweld. Ook de verhoging van de verkeersboetes levert de staatskas de nodige extra inkomsten op mede door het succesvolle kritischer afstellen van de roodlichtcamera’s en de bekorting van de oranje-licht-periode. Het kabinet wil deze meevaller gebruiken om de weg aanpassingen te bekostigen die nodig zijn om de 130 km/u maatregel door te voeren. Gedoogpartner PVV-voorman Wilders lichtte n.a.v. de bezwaren van verkeersveiligheidsorganisaties toe, dat de veiligheid juist wordt vergroot doordat het snelheidsverschil tussen het 130 km/u rijdende verkeer en zijn colonnetje met beveiligers, dat met zo’n 160 over de Nederlandse snelwegen racet verkleind is.

Ook verwacht het kabinet een fikse premiedaling voor ziektekostenverzekeringen dankzij de explosief groeiende nieuwe ziektekostenverzekering, speciaal voor mensen die nagenoeg nooit ziek zijn. Deze dekt uitsluitend het basispakket, waarbij met een eigen risico van 100%, de premie zelfs nihil is en uitsluitend poliskosten worden berekend.

Door het lage aantal claims zijn de kosten voor deze ziektekostenverzekering drastisch verminderd. De premier verwacht door de vrije marktwerking een fikse beperking van het aantal ziektekostenverzekeraars én de exclusieve groei van de ziektekosten binnen de perken te hebben gebracht.

Premier Rutte zat er tijdens het sparringsuurtje ontspannen bij en belde zelfs regelmatig met zijn collega’s, die hem feliciteerden met zijn verkiezing van politicus van 2011 door de politieke pers.

Voor 2012 verwacht het kabinet ook samen met Duitsland en Frankrijk de economische crisis het hoofd te kunnen bieden. Er zijn maatregelen in de maak om de landen, die zich niet aan de afgesproken begrotingen houden, te helpen door  de lasten te verdelen over alle Europeanen. Dit zal kunnen door een algemene Europese belastingverhoging toe te passen.

Afsluitend stelde hij tevreden te zijn met de -tot nog toe- door het kabinet behaalde resultaten en sprak de hoop uit dat hij ook de andere maatregelen, die hij nog wil gaan nemen zal kunnen uitvoeren. “Op naar een nog vrijere samenleving!”

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.