Categorieën
Bloggen Democratie Eigenlijk te gek Geef dit bericht door Politiek vrijheid Wat vind jij/u

The only way out!


Almost one year of uncertainty

Lees: https://nl.wikipedia.org/wiki/Russische_invasie_van_Oekra%C3%AFne_in_2022De Russische invasie van Oekraïne is een aanvalsoorlog die begon op 24 februari 2022, toen Rusland buurland Oekraïne vanuit meerdere kanten binnenviel in een grote escalatie van de Russisch-Oekraïense Oorlog die sinds 2014 gaande is. De invasie veroorzaakte Europa’s grootste vluchtelingencrisis sinds de Tweede Wereldoorlog, met meer dan 9,5 miljoen Oekraïners die het land ontvluchtten en een derde van de bevolking ontheemd[15] en tevens wereldwijde voedseltekorten.[16]

Rusland, dat in 2014 het Oekraïense schiereiland de Krim bezette en annexeerde en pro-Russische separatisten steunde bij de Oorlog in Oost-Oekraïne, begon in 2021 met een grote militaire troepenopbouw langs de grens met Oekraïne. De Russische president Vladimir Poetin verklaarde tegelijkertijd dat hij een eventuele toetreding van Oekraïne tot de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) nooit zou accepteren en beweerde dat hij zich zorgen maakte om de Russischtalige bevolking van het buurland. Nochtans ontkende de Russische regering lange tijd dat er plannen waren om Oekraïne binnen te vallen.[17]

Nadat Poetin op 21 februari de twee separatistische volksrepublieken Donetsk en Loegansk op Oekraïens grondgebied als onafhankelijke staten had erkend, stuurde hij er met goedkeuring van het Russische parlement militairen heen onder het mom van een ‘vredesmissie‘.[18] Op 24 februari kondigde Poetin een ‘speciale militaire operatie’ aan om Oekraïne te ‘demilitariseren en denazificeren‘.[19][20] Vrijwel direct daarna ontploften kruisraketten in Kiev en andere Oekraïense steden en vielen Russische grondtroepen Oekraïne binnen vanuit Rusland, Wit-Rusland, en de bezette gebieden Donetsk en Loegansk.[21][22] De Oekraïense president Volodymyr Zelensky kondigde in een reactie de staat van beleg en een algehele mobilisatie af.[23][24]

Impossible to estimate

  • How many soldiers and civilians already died, or willing to be sacrefied by the initiator of all this: president Vladimir Putin of Russia.
  • Thousands of houses destroyed in their neighborcountry Ucrain.
  • Almost the whole world population disagreeing and stating these actions are in conflict with all international laws.
  • Complete infra-structure of Ucrain destroyed or minimized.
  • Impossible to estimate how many Russians are disagreeing this actions. Nobody knows nor can check how many people are unable to openly speak about their opinion.
  • What is right true information and what is wrong? No one knows or even can check.

There wil be no end to this.

Another year of this kind is beginning to start. Putin claims to increase his efforts to achieve his illegal goals.

Unless…

… some teacher, surveillant, bystander, mediator, psychaitrist or by Putin trusted human being, wil be able to bring some sens in the mind of this ‘war criminal’. Is there anyone capable to persuade him to stop his destruction and all the criminal actions is this war?

Stop the killing of soldiers.

Stop terrorizing en sacrificing innocent civilians.

Immediate end this ‘year of destruction 2022’ before February 2023!

Call for Action!

Spread these words and one or more of the following sign(s)!

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.