Categorieën
Bloggen

Hoe begrijpelijk!


En hoe verschrikkelijk –en waarschijnlijk wáár– de opmerkingen over Poetin.

© RONALDO SCHEMIDT / AFP Zelensky: “Ik huil niet meer. Ik kan niet meer huilen”

https://www.msn.com/nl-NL/news/other/zelensky-ik-huil-niet-meer-ik-kan-niet-meer-huilen/ar-AAW3omk?ocid=sapphireappshare

Ja, ik haat Rusland, Russische soldaten. Ik maak daar geen geheim van. En ja: dat voel ik als ik de foto’s zie van vermoorde kinderen die geen armen of benen meer hebben. Het is verschrikkelijk. Als vader denk ik natuurlijk aan mijn kinderen en dan stel ik me zoiets voor. Ik weet hoe het is om een ​​kind op te voeden en het te zien opgroeien en dan zie je deze foto’s van dode kinderen. Afstuderen, trouwen, de ouders van deze kinderen zullen dit allemaal nooit meemaken. Hun toekomst is gestolen.”

Volodymyr Zelensky sprak zaterdag met Welt. “Ik huil niet meer. Ik kan niet meer huilen. De eerste dagen na de ontdekking van de gedode burgers in Bucha waren erg moeilijk. Ik had voortdurend natte ogen. Kijken naar de dode kinderen is ondraaglijk. Je kunt niet wennen aan deze rampen. Maar uiteindelijk raak je eraan gewend, als ik heel eerlijk ben.”

Weet je wat het probleem is? Ik weet niet eens zeker of Poetin begrijpt wat er gebeurt. Terwijl ik geïnformeerd ben over elke raket, elke aanval op onze steden, elke dode, weet ik niet zeker of hij weet wat er gebeurt. Hij gaf een bevel. Hij weet niet hoeveel mensen sterven, hoeveel kinderen, hoeveel huizen zijn verwoest. En het boeit hem ook niet. Hij wil gewoon zijn doel bereiken.

“Het is erg moeilijk om in slaap te vallen. Ik lees, ik kijk naar het nieuws, ik woel. Meestal weet ik achteraf niet meer wanneer ik in slaap viel.”

Bron(nen): Die Welt 

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.