Categorieën
Bloggen

STOP POETIN STOP!


Vladimir Poetin, je kent mij niet. Ik ben Braccaedomos, een filosoof en ik heb een vraag aan jou: “Houd jij van je vrijheid?” En een tweede: “Gun je diezelfde vrijheid ook aan anderen?”

Waarom stel ik deze vragen?

Ik woon ook op deze aarde. Jij bestookt een broedervolk, je buren met dodelijke wapens. Je dacht dat je hen zou bevrijden van de regering, die zij zelf in vrijheid hebben gekozen. Je hoopte dat ze je met open armen zouden ontvangen, net als de Europeanen in 1945.

Vergelijk!

Toen vochten de geallieerden, waaronder Rusland, ‘succesvol’ tegen Hitler, een man die in 1939 hetzelfde deed als jij nu. Moet het nu weer 5 jaar en enkele kernbommen duren voordat ook jij -net als je voorganger gaat inzien, dat OORLOG NOOIT een oplossing zal bieden. Dat OORLOG ALTIJD alleen maar slachtoffers kent.

Geschiedenis

Jij kunt er voor zorgen, dat dit keer een oorlog wordt afgewend vanwege logisch nadenken, dat al onze wereldproblemen NOOIT met geweld kunnen worden opgelost, maar alleen GEZAMENLIJK met allen, die deze Aarde bewonen.

Nogmaals, waarom stel ik deze vragen?

Omdat ik op 2 mei 2014 ben overleden. Mijn hart stopte plotseling omstreeks 06.00 uur. Op 8 mei 2014 werd ik wakker in een ziekenhuis, nadat ik vanuit een verre uithoek van het heelal ‘onze aarde’ heb kunnen observeren. Ik ‘zag’, hoe de mensheid -die ene fractie van een seconde die zij onze aloude aarde kan en mag bevolken- zo verschrikkelijk moeilijk aan het maken zijn voor elkaar.

Onze kinderen

Onze aarde kàn nog 5 miljard bestaan voordat de leefomstandigheden onmogelijk worden. Geef onze kinderen een kans het beter te doen dan wij. Stop met de OORLOG en WERK SAMEN aan een èchte oplossing.

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.