Categorieën
Bloggen

Hoe moeten we in vredesnaam verder?


We zijn inmiddels al ruim 2 jaar gewend geraakt aan angstaanjagend nieuws over kommer en kwel, besmettelijke ziekten, incapabele politici, groeiende ongelijkheid. We zien dagelijks wat er wereldwijd op en met onze aarde gebeurt.

‘Onze’ aarde (biotoop voor al het aardse leven!)

Horen we nog wel eens wat over Liefde, Samenwerking, Solidariteit, Altruïsme, Compassie, Empathie, Beschermen, Genieten, Leven, ……..?

We kunnen niet van deze aarde af. Hij bestaat al ruim 4,6 miljard jaar en zal volgens wetenschappers nog zo’n 5 miljard jaar bewoonbaar moeten zijn, voordat hij te veel is afgekoeld om het aardse leven mogelijk te maken.

zie: Onze aarde, video van geschiedenisopa op TikTok

Onze aarde valt in het niet in het heelal dat wij kunnen zien:

Kunnen we niet een poging doen -die ene fractie van een seconde (van het bestaan van de aarde), dat wij op dit hemellichaam samenwonen- voor al dit leven zo aangenaam mogelijk te maken?

  • Leef het leven! – het is zo kort.
  • Gun het leven! – aan iedereen.
  • Geniet van de aardse mogelijkheden! – ze zijn ons gegeven.
  • Streef naar harmonie! – het is de enige werkbare overlevingsstrategie.
  • Wees lief voor elkaar! – steun de zwakken en kwetsbaren.
  • Maar ervan, wat er van te maken is! – met elkaar niet ten koste van…

Hiervoor is nodig: Visie, Hoop en Liefde!

zie ook:

Onze aarde: Je kunt geen afspraak maken met de natuur van onze aarde

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.