Categorieën
Bloggen

Belastinghervorming NU!


De Correspondent, mijn vaste steun en toeverlaat voor onafhankelijk journalistieke informatie, berichtte bij monde van: Simon van Teutem dat het momentum voor belastinghervorming dáár is!

We zitten in een crisis. Velen hebben deze aan den lijve ondervonden. Maar enkelen hebben er voordeel van gehad. De tien Bron: Oxfam rijkste multimiljardairs ter wereld zagen hun vermogen in twee jaar verdubbelen.

Kantelpunt

Als er een kantelpunt bereikt is, is het nu wel! Onze democratische stem moet dit echter wel gaan waarmaken. In het stemhokje is elke stem exact hetzelfde waard. De enkelingen, die al decennia -wat zeg ik sinds mensenheugenis- het grootste financiële kapitaal bezitten, vallen -als het op stemmen aankomt volledig in het niet, als de grote meerderheid aangeeft genoeg te hebben van het gegraai, ontduiken van belasting, bonussen, vergroting van het verschil tussen arm, modaal en tweemaal modaal en exorbitant rijk.

Solidariteit

Zeker in het stemhokje is essentieel om een scheef gegroeide situatie weer enigszins recht proberen te trekken. Niet met een gewelddadige revolutie. Niet met grof en bruut geweld, maar met politieke belastingtechnische middelen, die wereldwijd moeten kunnen laten zien dat het menens is.

Maak ik het nog mee?

23 januari 2022 ben ik 74 jaar op deze aarde. Nog nooit heb ik na een stembusgang de regering gekregen waarop ik gestemd heb. Ik hoop van harte, dat ik na de aanstaande stemming kan constateren dat bovenstaande kantelpunt dat enorme zetje heeft gekregen in de richting die de journalisten van de Correspondent, waaronder Rutger Bregman, al jarenlang publiceren en heel veel economen, waaronder Thomas Piketty, wetenschappelijke argumenten hebben aangedragen.

https://decorrespondent.nl/9133/kijken-mijn-boodschap-in-davos-aan-de-allerrijksten-stop-met-filantropie-betaal-eens-belasting/18552078356603-91951d24

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.