Categorieën
Bloggen

2021 jaar van bezinning?


Bezinning op ‘onze’ doelstellingen? Je persoonlijke doelstelling? Mijn persoonlijke doelstelling? Wordt het niet eindelijk eens tijd fundamentele vragen te stellen?

Of… gaan we door met streven naar 0,5 % reductie van onze stikstof uitstoot in 2025, 2050 of 2100? Kunnen we die weer ‘voor een prikkie’ overnemen van minder uitstotende gemeenschappen?

Bij de totale lockdown hebben diverse overheden vele passagiersvliegtuigen aan de grond gehouden, vakanties verboden en vergaande vrijheidsbeperkende maatregelen opgelegd.

Maar… golden deze maatregelen voor I E D E R E E N ? Vlogen er uitsluitend vrachtvliegtuigen?

Het zijn maar vragen. Maar gaan ze in 2021 gesteld worden? Als we de vakantiebedrijven moeten geloven zitten ALLE passagiersvliegtuigen de komende zomer weer vol passagiers, die hunkeren naar hun (verre) vakantiebestemmingen.

Er is eigenlijk nog maar een kleinere bank, die zijn geld uitsluitend belegd in goede doelen. Het gros van de banken kijkt naar het rendement en dat krijg je toch echt bij de wapenindustrie, de (schaarse) grondstoffenexploitanten, de voedselfabrikanten en de farmaceutische industrie.

Er zijn nog steeds hoopgevende initiatieven en studies. Natuurlijk zijn er de altijd actieve ‘idealisten. Maar die zijn er altijd al geweest! Een doorbraak moet meestal voortkomen uit een crisis, een catastrofe of andere impactvolle gebeurtenis.

Me dunkt dat in 2020 Corona dat is geweest!!!

F U N D A M E N T E L E bezinning op al onze doelstellingen en… de (wellicht) zeer harde consequenties voor het (luxe) leventje waaraan we de afgelopen decennia gewend zijn geraakt. Daartoe overigens aangespoord door marketingtechnieken en reclamemedia!

Dit moest ik weer even kwijt! Een Gezond en Duurzaam 2021 Gerard van Broekhuijsen

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.