Categorieën
Bloggen

Europa?


Hoe krijgen we hier als Europeaan echt vertrouwen in?

Nu -in ieder geval- zeker niet door ‘Europeaantje te pesten’! Een voorbeeld:

Duitse milieusticker

Je kiest -als milieubewuste automobilist- voor een hybride auto. Je gaat voor een midweek -zoals vele andere Nederlanders- naar het Sauerland. Je bezoekt één van de mooie middeleeuwse steden. Je parkeert de auto in een parkeervak en betaalt de parkeerkaart. Bij terugkomst blijkt er toch een brief onder de ruitenwisser te zitten. Van de Überbürgermeister von der Üniversitätsstadt Marburg.

Ik heb het aangedurfd zonder milieusticker in een milieuzone te rijden en krijgt daarvoor een boete, die nog verder kan oplopen als ik verder rijd. Hierdoor verontrust heb ik direct daarom bij een garagebedrijf zo’n sticker ad € 5,- aangeschaft.

Ik ben laaiend!!!

Natuurlijk heb ik het advies van mijn rechtsbijstandsverzekering opgevolgd en deze bekeuring betaald.

Maar…

Ik zou wensen, dat de Europese justitie eens de prioriteit legt bij het bestrijden van de zware criminaliteit en het ontwijken van belastingen door de ‘witte boorden’.

Bijgevoegde brief komt op mij over alsof ik een verschrikkelijk vergrijp heb begaan door met mijn hybride ‘milieuvriendelijker’ auto door een milieuzone te hebben gereden zonder de voorgeschreven milieusticker van € 5,-. (Die ik inmiddels wel al -achteraf tot mijn SPIJT!!!- uitsluitend door dit bedrag te betalen heb aangeschaft).
Vaak wordt een afweging gemaakt over de ernst van een vergrijp en de daarbij vastgestelde sanctie.

Nooit meer naar Duitsland!

Mijn email naar het regeringspresidium Kassel, waarin ik hen foto’s stuurde van mijn auto voorzien van een sticker en een bedankje voor het aangename bezoek aan hun mooie stad trek ik terug.
De betaling heb ik vergezeld doen gaan door de in het Nederlands gestelde verklaring: “Mij zien jullie nooit meer als bezoeker aan Duitsland terug.”

Dit in navolging van mijn vader, die in op 14 april 1945 zijn fusillade heeft overleefd ten koste van zijn tweelingbroer, die per vergissing in zijn plaats als gijzelaar is terechtgesteld.
Vele oude wonden zijn opengereten, maar het geeft wel aan waar de prioriteiten bij de Duitse (en Europese) justitie liggen en illustreert de nutteloze wetten en maatregelen, die hun politici opstellen.

Een zeer teleurgestelde Europeaan,

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.