Categorieën
Bloggen

Telewerken


Computable – vrijdag 18 augustus 2006
Managers hebben weinig vertrouwen in telewerkers. Managers zijn nog altijd terughoudend bij het organiseren van mobiele- en thuiswerkmogelijkheden voor werknemers. De belangrijkste reden hiervoor is het gebrek aan vertrouwen in medewerkers.
Dit blijkt uit onderzoek van Mitel, leverancier van oplossingen op het gebied van ip-telefonie, onder tweehonderd managers van bedrijven in Groot-Brittannië. Bijna de helft (42 procent) van de ondervraagde managers geeft aan dat zij medewerkers niet laten telewerken, omdat ze niet kunnen zien of de medewerker aan het werk is.

Bijna 30 procent van de managers denkt dat het personeel dat op afstand werkt kortere dagen maakt. Verder denkt 14 procent dat telewerkers minder hard werken. 30 procent van de managers is daarom geneigd minder snel telewerkers te promoveren dan werknemers die wel fysiek aanwezig zijn.

Slechts een kwart van de bedrijven met minder dan honderd werknemers biedt de mogelijkheid tot telewerken. Bij bedrijven van meer dan honderd werknemer ligt dit op 70 procent.

Redenen om werknemers wel thuis te laten werken zijn het regelen van een flexibele werkomgeving (27 procent), verbeteren van de klantenservice (28 procent) en de mogelijkheid om meer te halen uit de bestaande technologie-investeringen (27 procent). Rian van Heur
Reeds in 2006 schreef ik -in opdracht van mijn toenmalige manager ICT- een rapport over thuiswerken. Toentertijd -dus al decennia geleden- was het niet anders dan nu. Andere voordelen, die ik toen aanvoerde, waren: minder files en een grotere productiviteit van werknemers. Dat er een coronacrisis nodig is om een omslag in de halsstarrige vooroorden van deze managers te forceren!

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.