Categorieën
Bloggen

Pepijn’s Analyse


Mijn zoon Pepijn analyseerde met zijn fotografisch geheugen de gebeurtenissen in Nederland in de laatste maanden. Zijn conclusie:

Voor de mensen die nog steeds meewerken aan deze puinhoop:

Onze regering en het RIVM zetten alles nog eens duidelijk op een rijtje:

 1. U mag het huis in principe liefst niet verlaten, maar als u iets nodig hebt, kunt u het toch.
 2. Maskers zijn nutteloos, maar misschien moeten we ze dragen, het kan u redden.
 3. De winkels zijn gesloten, behalve degenen die open zijn.
 4. Je moet niet naar ziekenhuizen gaan, tenzij je moet gaan, behalve voor een afspraak bij de cardioloog want ze nemen nu geen afspraken aan; hetzelfde voor de artsen, je moet er alleen heengaan in geval van nood maar op voorwaarde dat je niet ziek bent (?!?)
 5. Dit virus is dodelijk, maar toch niet te eng, behalve dat het soms een wereldwijde ramp wordt.
 6. Handschoenen zullen niet helpen, maar ze kunnen toch helpen.
 7. Iedereen moet thuis blijven, maar het is belangrijk om uit te gaan
 8. Het eten in de supermarkt zal niet ontbreken maar er ontbreekt veel als je aan het einde van de dag gaat, maar je moet ’s morgens niet gaan.
 9. Het virus heeft geen effect op kinderen behalve op degenen op wie het wel effect heeft…
 10. Dieren zijn niet besmetbaar, maar er is toch een kat die in februari positief werd getest in België, toen we nog niemand testten, behalve deze kat dan??!
 11. U zult veel symptomen hebben als u ziek bent, maar u kunt ook ziek worden zonder symptoom, symptomen hebben zonder ziek te zijn of besmettelijk te zijn zonder symptoom. Of iets in die aard.
 12. Om niet ziek te zijn, moet je goed eten en sporten, maar eet ondanks alles eerst je voorraad op en het is beter om niet naar buiten te gaan, eigenlijk wel, maar nee…
 13. Het is beter om frisse lucht te nemen, maar je zult er worden op aangekeken als je om frisse lucht gaat, en vooral niet naar de parken gaan of toch wel maar zonder te zitten, behalve dat het nu wel kan als je oud bent (hoe oud ben je?!?) maar niet te lang blijven zitten of je moest zwanger zijn (maar niet oud). Je krijgt echter geen boete tenzij je er al een had gekregen.
 14. U kunt niet naar ouderen gaan, maar u moet voor hen zorgen en boodschappen en medicijnen brengen.
 15. U kunt niet naar buiten als u ziek bent, maar u kunt naar de apotheek gaan. Voor verzorgers, zelfs met verhoogde temperatuur, kan je gaan werken, kom op, maar met niet meer dan 38 graden… 37,9 is niet erg, tenzij je geen verzorger bent dan is het erg en blijf je thuis.
 16. U kunt bereide gerechten bestellen en laten leveren, die kunnen misschien wel gemaakt zijn door mensen die geen maskers of handschoenen droegen maar dat is niet erg. Je moet je boodschappen die je zelf doet wel 3 uur buiten laten staan en ontsmetten.
 17. Elk artikel of verontrustend interview begint met de woorden ” Ik wil geen paniek zaaien, maar…”.
 18. U kunt uw moeder of oma niet zien, maar u kunt de taxi nemen en een oudere taxichauffeur ontmoeten.
 19. Je kunt wandelen met een vriend maar niet met je familie als ze niet onder hetzelfde dak woont
 20. Maar we vertellen je dat wandelen met de juiste “sociale distanciatie” niet gevaarlijk is dus waarom kunnen we niet wandelen met andere vrienden of familie (één tegelijk) als je buiten op de juiste afstand blijft
 21. Het virus blijft twee uur actief op verschillende oppervlakken, toch, vier, nee, zes, nee, nee, we hebben geen uren gezegd, misschien dagen? Maar het heeft een natte omgeving nodig. Nee, eigenlijk niet noodzakelijkerwijs.
 22. Het virus blijft in de lucht of nee, of ja, misschien, vooral in een gesloten kamer, binnen een uur kan een zieke er tien besmetten, dus als het al onze kinderen al besmet heeft op school voordat ze sloten?
 23. We tellen het aantal doden, maar we weten niet hoeveel mensen besmet zijn, want tot nu toe hebben we alleen degenen getest die “bijna dood” waren om te weten of ze daarom zouden sterven…
 24. We hebben geen behandeling behalve dat er misschien een is, die blijkbaar niet gevaarlijk is tenzij je er te veel neemt (wat het geval is met alle medicijnen, toch? – lk heb geen idee.
 25. We moeten opgesloten blijven tot het virus verdwijnt, maar het zal alleen verdwijnen als we collectieve immuniteit bereiken en dus op voorwaarde dat het circuleert… en daarom moeten we niet meer opgesloten blijven maar tot die tijd moeten we beter thuis blijven!

VOILA we hopen dat iedereen het nu snapt

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.