Categorieën
Bloggen

Niet leuk om te lezen


Helaas hebben we tegenwoordig wereld’leiders’ die openlijk belijden dat de economie; het kapitaal en de welvaart gaan vóór de algemene gezondheid van de bevolking. Nee, ik noem geen namen, namen noem ik niet.

Maar hòe dan de economie weer zou moeten worden opgestart??? Alle activiteiten om geld te verdienen? Doorgaan met de ontbossing, waar al zo lang tegen gewaarschuwd wordt? Doorgaan met de mijnbouw naar grondstoffen voor innovatieve gebruiksvoorwerpen, die nu onmisbaar zijn geworden/(gemaakt?) Doorgaan om de bonussen van de topmensen te kunnen uitkeren? Doorgaan om de voetbalclubs

Onze aarde! Onze levensplek, die we met z’n allen moeten delen als één groot -in evenwicht verkerend- eco-systeem!

Is dit niet een onvoorzien uitgelezen ogenblik om de werkelijke oorzaken van deze pandemie te onderzoeken. Te kiezen wat werkelijk belangrijk is? Kritisch de ‘uitbuiting’ van grondstoffen tegen het licht te houden? Kijken hoe de mondiale geldstromen lopen? Een gigantisch oorlogsbudget voor de mondiale samenwerking tegen deze onzichtbare ‘vijandige’ levensvorm beschikbaar te maken!

Er zijn ‘wereld’leiders die stelselmatig de wetenschappelijk verzamelde kennis ontkennen. De waarschuwingen, die hen niet goed uitkomen negeren. Hun contributie aan de ‘logge, politieke’ instituten voor wereldwijd onderzoek opschorten en doorgaan met hun:”Ikke, ikke en de rest kan stikke!” politiek. Nee, ik noem geen namen, namen noem ik niet.

Bron: De Standaard “Waarom de mens verantwoordelijk is voor deze crisis.”

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.