Categorieën
Bloggen

Eigenlijk verschrikkelijk gênant


Première Rutte strooit met de kwalificerende termen: ‘helden’ naar juist die beroepscategorieen, die de afgelopen decennia stelselmatig zijn wegbezuinigd, gesaneerd, beknot en zonder resultaat na onderhandelingen weer weggestuurd met de opmerking:”Ja, geen geld hè!”

Het zeer recente verleden

Het is ronduit stuitend om hem nu steeds te horen zeggen, dat de vitale beroepen onmisbaar zijn. Al deze onmisbare beroepsbeoefenaren zijn al jarenlang bezig hun beroep beter betaald te krijgen; de werkdruk omlaag te brengen en jongeren een aantrekkelijke baan in het vooruitzicht te stellen door de ‘image’ van deze beroepen op te vijzelen.

Ook ik heb dit jarenlang binnen het onderwijs aan den lijve ondervonden en langzaamaan mijn beroep zien ‘afkalven’. In mijn onderwijsloopbaan staat loonherziening, loonbevriezing, solidariteitsheffing mij nog zeer helder voor de geest. Zie ook de boeren: Nu ineens onmisbaar!

Na corona?

Als er iets zal veranderen na de wereldwijde Coronaperikelen, dan hoop ik dat de waardering voor al deze vitale beroepen BLIJFT en ook wordt uitgedrukt in faciliteiten en financiële waardering. Nu eens niet in de bonussen voor bankemploye’s en economische beroepen, maar structureel in goede salarissen; ‘gereedschappen’ en arbeidsomstandigheden!

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.