Categorieën
Bloggen

Opvallend?


Onze overheid gebruikt al jaren twijfelachtige bronnen om geld binnen te krijgen via accijns:

  • Staatsloterij – zeer grote opbrengst – gokverslaving.
  • Tabaksaccijns – fiks bedrag voor de schatkist – duizenden doden door roken gerelateerde oorzaken.
  • Brandstofaccijns – substantieel deel van de consumentenprijs – Zeer slecht voor het milieu.
  • Vuurwerkverbod? Waarom heeft de rechter die bouwwerken heeft gestopt niets gezegd over de uitstoot van van alles wat niet goed is voor het milieu tijdens de jaarwisseling?

Je hoort tegenwoordig steeds meer geluiden van verkondigers dat uitsluitend het omvergooien van dit overheidssysteem zal kunnen leiden tot verbeteringen op dit gebied.

De ‘markt’, zal het niet zelf gaan regelen.

De overheid mist zelfreinigend vermogen en is geïnstitutionaliseerd tot een zelfingenomen lucratieve, carrièremogelijkheden biedende ‘bedrijfstak’ voor ‘beroeps’politici.

Idealisten vindt je slechts sporadisch.

De massa, het volk, voelt zich niet gehoord, niet vertegenwoordigd en verzaakt hierdoor haar democratische ‘plicht’. ” Het maakt toch niet uit of je door de hond of de kat gebeten wordt.” Dus verandert er ook daardoor nauwelijks iets na verkiezingen!

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.