Categorieën
Bloggen

2020 dan?


Al jaren begin ik mijn blogs nabij de jaarwisseling met de vraag:” Zou in 2020 dan de grote verandering/verbetering in de wereld aanvangen?”

Na de ervaringen in 2019 ben ik zeker niet optimistischer op geworden. Een grondige inventarisatie voert mij te ver en zou veel te veel tijd kosten. Opvallend is wel de wereldwijde polarisatie van vele landen. Neem de Verenigde Staten. Kijk naar Groot Brittannië. Observeer Turkije en Italië. De bevolking staat in 2 groepen tegenover elkaar en het aloude Romeinse devies: ‘Verdeel en Heers’ lijkt nog steeds een waarheid als een koe.

De kloof tussen arm en rijk is als nooit tevoren gegroeid. De internationale veiligheid is door handelsoorlogen; incompetente leiders en eenzijdig opgezegde verdragen zeker niet meer zeker.

De economie blijft gestuurd door goklustige gelukszoekers zonder sociale verantwoordelijkheid en uitsluitend gericht op eigen gewin en rentabiliteit van hun geïnvesteerde geld. Geen overheid doet serieuze pogingen hier een eind aan te maken. Zelfs de democratische overheden niet.

Wel wordt langzaamaan internationaal en vanuit de wetenschap de roep naar fundamentele verandering steeds luider en omvangrijker. Ik blijf mijn vertrouwen in de idealistische jeugd, die zich zorgen maakt over de ‘gezondheid’ van hun wereldwijde aardse leefomgeving koesteren en hoop vurig, dat zij uiteindelijk bovengenoemde problemen zullen kunnen oplossen.

Ten faveure van het voortbestaan van onze minuscule planeet met haar ragfijne kwetsbare beschermlaag: onze atmosfeer.

Een heel gezonde, gelukkige toekomst toegewenst aan alle wereldbewoners is mijn wens voor 2020.

Braccaedomos

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.