Categorieën
Bloggen

Wat moet ik geloven?


Ik zie gisterenavond een enthousiaste staatssecretaris aangeven dat ze een grote stap hebben gemaakt met het pact: Meer met minder plastic, waarin een groot aantal fabrikanten vrijwillig de ‘plasticsoep’ te lijf willen gaan. Mooie beloftes. Geen enkele sanctie wel een (loze?) statement dat ze hun omzet en winsten ook in de verre toekomst willen veiligstellen! Natuurlijk… absoluut dat laatste!

Daarnaast vandaag gelezen dat vanuit Zwitserland -buiten de jurisdictie van Europa- Japan en Afrika worden overspoeld met sigaretten van allerlei merken, die -na onderzoek- veel giftiger en absoluut dodelijker blijken te zijn dan de sigaretten voor de Europese markt.

Hoezo fabrikanten, die het goede met de wereld voor hebben? Wel heel duidelijk politici, die naar de pijpen van deze fabrikanten dansen omdat ze geld in het laatje brengen en werkgelegenheid creëren.

De fabrikanten, die door Europa aan banden worden gelegd hebben al lang een andere route gevonden om hun desastreuze afzet -en dus winsten- veilig te stellen. Europa heeft het nakijken en krijgt van hen een schampere lange neus.

Wat moet ik geloven? Onze enthousiaste staatssecretaris, die de plastic soep al ziet verdwijnen? Of de fabrikanten, aandeelhouders en criminelen (waar ligt de grens?) die over de ruggen van kinderen, verslaafden en het milieu het rendement van hun immer groeiende kapitaal ook in de verre toekomst veilig hebben gesteld?

Een verontruste wereldbewoner.

Gerard van Broekhuijsen.

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.