Categorieën
Bloggen

Zorgen voor morgen?


De schooljeugd maakt zich zorgen. Terecht! De huidige generatie schuift de oplossing voor de klimaatproblemen, veiligheid, wapenbeheersing enz… op hun bordje. En gaat verder met de orde van de dag. “Ieder voor zich, ….” En God, die is al jaren uit beeld! Is ook eigenlijk niet de oplossing. Hoewel veel gelovigen dit wel belijden. En als rechtvaardiging aanvoeren voor het passief, of onder voortdurend bidden, wachten op de komst van de verlosser.

Wankel evenwicht

De internationale schooljeugd maakt zich terecht zorgen. Vele landen, met name de grootste, zijn verdeeld in twee kampen, die gepolariseerd tegenover elkaar staan. Politici spelen al decennialang deze groepen tegen elkaar uit. Tegenwoordig gesteund door wetenschappelijke bureaus die slimme reclametechnieken aanreiken om het ‘stemvee’ aan hun kant te krijgen.

Verdeel en heers

Wie hebben er profijt van deze situatie? De conservatieve krachten, die door willen/kunnen gaan met hun activiteiten. Ook al zijn deze ‘bewezen’ desastreus voor het milieu en klimaat.

Vrijheid

Onze vrijheid heeft blijkbaar haar keerzijde! Vrijheid geeft grote verantwoordelijkheid. Vrijheid is uitsluitend te geven. Zo gauw iemand hem neemt houdt dit automatisch in, dat dit gaat ten koste van de vrijheid van de ander. Iemand die ieders vrijheid respecteert, gunt iedereen immers dezelfde vrijheid die hij wil.

Vrijheid ‘nemers’ zijn er genoeg. Zich verschuilend achter: “Ik doe niets illegaals!” eigenen zij zich een vrijheid toe, die zij anderen niet gunnen. De moraliteit zou de enige corrigerende factor moeten zijn, maar dat is een gevoelsargument.

De jeugd heeft de toekomst

Ja, is zelfs de toekomst. In de 80’er jaren van de vorige eeuw heeft de jeugd laten zien dat er drastisch moest veranderen. Vele veranderingen hebben zij ook werkelijk teweeg kunnen brengen. Ik ben blij dit te kunnen hebben meemaken!

Lessen uit de geschiedenis?

De geschiedenis leert, dat opeenvolgende generaties niet leren van de fouten die vorige generaties maakten. Begin 2019 zijn er vele tekenen, dat er op dit moment -vooral voor vele politieke leidinggevenden- meer dan ooit de neiging bestaat dezelfde beslissingen, die in het verleden door hun voorgangers zijn gemaakt te willen nemen. Dat deze ‘bewijsbaar’ fout waren is -voor hen- niet ter zake.

Jeugd, let op je toekomst!

https://www.nationaleonderwijsgids.nl/voortgezet-onderwijs/nieuws/47244-ook-in-nederland-spijbelen-scholieren-tegen-klimaatverandering.html

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/dossiers/2019/01/klimaatactie/

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.