Categorieën
Bloggen

Movies that matter


Gisterenavond, 27 maart 2018 Npo 2: Movies that Matter: Recruiting for Jihad (BNNVARA)
Bekijk Movies that Matter: Recruiting for Jihad (BNNVARA) https://npo.nl/BV_101387479

IS NO WAY, ik heb er eerder al een blog aan gewijd. Jihad predikers en hun aanhangers zijn niet voor rede vatbaar.

Een aantal willekeurige citaten uit bovenstaande documentaire:“In de Islam gaat het om naastenliefde”“de Islam gaat voor alles, nationale wetten doen er niet toe”. “Ik ben op de eerste plaats moslim.”

“Wij zijn pas klaar, als ieder land ter wereld een islamitische regering heeft.”

“De profeet heeft de wereldbevolking in tweeën gedeeld: moslims en niet moslims.”

“IS is het enige land dat de wetten van Allah naleeft.”

Wat moeten we daar mee? Ikzelf kan er niets mee. De ‘discussies’ die in de documentaire voorkomen, zijn een opeenstapeling van kreten, zonder argumenten waarover je zou kunnen praten.

Nog een citaat van een bekeerling: “Het mooiste van IS is, dat je ineens na je bekering, deel uitmaakt van een wereldwijde broederschap. Dat geeft een heerlijk gevoel.”

Vaste begroetingen:“Inshalla”;”Vrede zij met u”, vaste rituelen, vaste standpunten o.a. over sporten door vrouwen, zijn onbespreekbaar, kortom ‘Vrijheid’ het hoogste goed van de Westerse maatschappij, is ver te zoeken. Deze vrijheid wordt door IS juist verguist als ‘niet-islamitisch’, evenals ‘Democratie’, maar wel zeggen:“Ik ben blij dat ik in een democratisch land leef.”

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat hun vrede, hun begroetingen, hun wensen uitsluitend gelden voor de moslims onderling en niet voor de andere groep: de niet moslims oftewel “ongelovige honden”.

Te hopen is, dat de ‘Islam van IS’ absoluut niet de islam is, die iedere moslim aanhangt en praktiseert.

Regelmatig worden we inmiddels geconfronteerd met wat de geradicaliseerde moslims uit de documentaire teweeg kunnen brengen ten koste van volledig weerloze, volkomen willekeurige onschuldige burgers, die toevallig op het verkeerde moment op de verkeerde plaats vertoeven?

Ik snap er niets van! Het is niet te bevatten, dat het ‘denken’ van een mens zo eenvoudig beïnvloed kan worden dat het volstrekt onredelijk, meedogenloos handelen kan veroorzaken.

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.