Categorieën
Bloggen

Ban the Bomb Lady Bird


Het Lieveheersbeestje is sinds jaar en dag het symbool geworden tegen zinloos geweld. Je ziet veel tegels met de afbeelding, stickers zijn er ook, maar een speld, voor op je kraag of in je oor, of op een borstzak, ben ik nog niet tegengekomen. Braccaedomos zou Braccaedomos niet zijn als die uitdaging niet in een speld (pin) zou uitmonden.

Jawel hoor, met dank aan het eenvoudige, maar wel 3D capabel programma Paint 3D en 3D Builder van Microsoft is het dan gelukt. Zie hier het resultaat: de ‘Ban the Bomb Lady Bird’; of het ‘Ban de Bom Lieveheersbeest’ of de ‘Ban the Bomb Beetle’ is 3D-printbaar.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgerard.vanbroekhuijsen%2Fposts%2F1671201342936561&width=500
Ben je tegen zinloos geweld; vind je de weer de kop opstekende oorlogstaal van sommige ‘leiders’ walgelijk; wil je ook een eind maken aan de enorme hoeveelheid bommen en wapens in de wereld? Speldt dan de BtBB op en laat zien dat je deze ontwikkelingen wilt stoppen.

Het zou wat mij betreft mogen uitgroeien tot een wereldwijde BtBB-plaag!

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.