Categorieën
Bloggen

Veranderingen?


Als we de televisiereclame moeten geloven zijn er momenteel banken en verzekeringen die er voor ons zijn, die meedenken en in ons voordeel bezig zijn.

Beter is er niet zou je toch zeggen! Waarom ‘wantrouwen’ we dergelijke reclameuitingen toch?

Volgens mij omdat we er van overtuigd zijn dat dit, net als de meeste ‘beloften’ die ons -kiezers, consumenten- worden gedaan, loze beloften en reclameteksten zijn.

Het valt mij inderdaad op dat -vooral de laatste jaren- het ene schandaal na het andere boven water komt. De ene na de andere onthulling over machtsmisbruik en/of zelfverrijking. Misstanden; gesjoemel; corruptie; oplichting; enz… het is dagelijks in de nieuwsmedia te vinden.

Zijn er nog wel ‘normale’ mensen. Gewone, hardwerkende belastingbetalers, die Mark Rutte momenteel fêteert op een meevallertje? Zijn er nog ‘niet vermogende’ pensioengerechtigden, die hun leven lang hebben bijgedragen aan de welvaartsstaat en nu niet mogen ‘meedelen’ in de betere tijden?

Ik denk dat -juist zij- in de meerderheid zijn en een altijd al een gemakkelijk doelwit voor uitbuiting en manipulatie door ‘misbruikers’ van ons vertrouwen.

Maar ach… je moet toch weerbaar zijn! Je kunt jezelf toch verdedigen! Ik doe toch niets dat niet mag!

De normale, gewone mens is uitbuitbaar; ‘niet zo slim als ik’; een straffeloos te benadelen slachtoffer.

Gelukkig zijn er tegenwoordig banken, verzekeraars en bedrijven, die uitsluitend zijn gericht op het welzijn van de normale, gewone Nederlander!

Tenminste als we bovenstaande reclames wel moeten geloven!

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.