Categorieën
Bloggen

Zijn wij gegijzeld?


Nederland belastingparadijs! Nederland schaft dividendbelasting af!

Waarom zouden wij nog belasting betalen? Om de rijksten ter wereld; de ‘brutaalste’ multinationals gratis van alle algemene voorzieningen gebruik te laten maken? De voorzieningen die zijn aangelegd op kosten van de belastingbetaler. De brave Nederlandse burger dus!

Ik hoorde al eens, dat deze ‘rijksten’ eigenlijk de meest linker rijstrook van onze snelwegen wilden ‘claimen’, zodat ze niet in de file hoeven staan.

Nu is het kabinet dus gezwicht voor de reële dreiging van ‘Nederlandse’ bedrijven te vertrekken als de dividendbelasting niet wordt afgeschaft. Gijzelen noemt men dat!

Waarom gijzelt de brave Nederlandse belastingbetaler de overheid niet op dezelfde manier?

Omdat ze niet willen vertrekken. Omdat ze ‘gevangen’ zitten in hun eigen land. Omdat ze geen andere mogelijkheid zien, dan gewoon alle nadelen; ergernissen; oneerlijkheden; en onvolkomenheden voor lief te nemen en rustig te berusten: Omdat je er toch niets tegen kunt doen!

Vreemd toch dat het vertrouwen in de politiek nog steeds blijft dalen! Zal: Eerlijk delen; echt bijdragen naar draagkracht en solidariteit, het ooit kunnen winnen van: oneerlijke praktijken; grenzeloos eigen gewin; corruptie; uitbuiting; criminaliteit; ‘slim’ zakendoen, waar je vooral zelf beter van wordt. Dit alles gaat meestal over de ruggen van anderen! “Hadden ze maar beter moeten opletten!” “Hadden ze maar hetzelfde moeten doen wat wij deden!”

Alles is volledig legaal!

Moreel juist?

Daar vinden we niets over in de wetten, die onze politici (zelfs de CDA’ers; SGP’ers en ChristenUnie’ers niet) hebben gemaakt!

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.