Categorieën
Bloggen Democratie Moet beter kunnen Politiek

Lokale Gemeenschap


Het logo van de lokale politieke partij ‘Levendig Gezond Velsen’ is in dit verhaal ‘aangepast’ om het totaalplaatje voor een wereldwijde politieke beweging duidelijk te maken. 

Al sinds de oprichting in 2005 ben ik betrokken bij een lokale politieke partij, genoemd naar de initiatiefnemer: Lijst Gerard Vosse (LGV).

Hij wilde af van de politieke spagaat, veroorzaakt door frictie tussen lokale belangen en de regionale en landelijke politiek van de VVD.

Gerard is onlangs overleden en de partij wordt nu Levendig Gezond Velsen genoemd maar voor de komende gemeenteraadsverkiezing in maart 2018 willen we de naam ook statutair veranderen.

In het licht van mijn streven naar veranderingen, heb ik de ‘filosofie van Braccaedomos‘ op schrift gesteld en deze opent een volledig andere mogelijkheid.

LGV wordt: Lokale Gemeenschap Velsen.

Aangezien lokale partijen structureel worden tegengewerkt bij het toekennen van faciliteiten en financiële middelen, die de gevestigde partijen niet aan hun ‘bedreigers’ gunnen, ligt het voor de hand samenwerkingsverbanden te zoeken met te hernoemen lokale politieke partijen zoals bijvoorbeeld: Lokale Gemeenschap Amsterdam. Ook regionale/provinciale verbanden kunnen ontstaan en ook landelijke en nog grotere verbanden.

En als al deze verbanden conform de filosofie van Braccaedomos dan zinloos geweld en (kern)bommen afzweren. Samen gaan werken, concurrentie ten koste van het welzijn van anderen afwijzen en het eerlijk verdelen van grondstoffen in hun doelstelling opnemen, komt ook de wereldwijde Local Community Earth in zicht!

Wie helpt deze organisatie handen en voeten te geven? Bijvoorbeeld bij het oprichten van de ‘Local Community Foundation’ als organisatie die de beweging kan faciliteren en financieren. Deel, discussieer, steun en werk mee!

‘Against The Tendency of The Actual World Politics’

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.