Categorieën
Geef dit bericht door Moet beter kunnen Politiek

Privacy en voorwaarden


U heeft ze waarschijnlijk ook al eens ‘gewonnen’, die reclameuitingen verstuurd via de Postcodeloterij, van de ECI of koekjesfabrikant of bloemist. Ik was half september de gelukkige en natuurlijk met mij alle inwoners met dezelfde postcode als ik.

Ik kon een kookboek uitkiezen en kreeg € 20,- korting op een boek naar keuze. Een cadeautje is nooit weg en ik bestelde: Je hebt wèl iets te verbergen van het journalistenduo Maurits MartinMaurits Martijn en

Dimitri Tokmetzis. Ik heb het in een dag uitgelezen. Als cadeau € 19,99, via de website € 18,-. (The Correspondent)

Wat gebeurt er op internet met je prive-gegevens en hoe worden ze verhandeld en ge/misbruikt door grote bedrijven, de overheid, politici en ga zo maar door.

Verhelderend, ontluisterend en vooral ook onvermijdelijk. De ene keer gaat het -goed bedoeld- om onze veiligheid (overheid), maar meestal om een zo groot mogelijke winst. En het is niet te stoppen! Want de overheid/belastingdienst/politie is ook een van de grootste belanghebbenden.

Volgens de schrijvers moet er nog veel meer over dit item, waar heel velen zich nauwelijks iets van realiseren, gesproken worden. 

Handig om door te geven is de link naar de Zelfverdedigingsgids om  jezelf en je omgeving te beschermen tegen de handel in jouw gegevens.

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.