Categorieën
Bloggen Dacht ik aan Wat vind jij/u

Het allerbelangrijkst!


De toekomst ligt in het verschietis dat mensen hoop blijven houden op een betere toekomst. Als lid van de na-oorlogse generatie heb ik een roerige periode meegemaakt: Opbouw; koude oorlog; wapenwedloop; vredesbeweging; demonstraties; emancipatiestrijd; solidariteit; explosies van creativiteit op allerlei gebied en voortdurende discussies met conservatieve krachten en machten met een massale weerstand tegen veranderingen.

Tot in de 80-er jaren ging het er -maar wel op argumenten en vaak ludiek- ‘hard’ aan toe. Daarna kwam de dagelijkse strijd om het bestaan: de individualisering en marketing van het consumentisme, die de idealen van na de oorlog ‘overrulde’.

Lange tijd worstelde ik met het besef dat de na-oorlogse hippies en vredesactivisten waren ‘ingepakt’ en ook bezig met hun eigen gezin en zaken. Het stemde mij regelmatig zeer somber en dit ventileerde ik ook wel naar mijn leerlingen.

Dit schoot niet op en op een gegeven moment kwam het ‘loslaten’. Niet mijn generatie, maar die na ons (onze kinderen, die waren opgegroeid in weelde en nooit NEE kregen!) zal de toekomst vorm moeten gaan geven. Met individuen; met al die concurrenten; in overvloed van materiale zaken. Mijn generatie was uitgestuurd!

De somberheid bleef: “Als dat maar goed gaat.” Toch bleef mijn uitzicht op: “Het sal rechkom” bestaan. Internet en de mogelijkheid van wereldwijde ongecensureerde kennis en nieuwsuitwisseling geeft volgens mij mogelijkheden tot een wereldwijde democratisering van kennis en zelfs vrede.

download (1)

Ik hoop van harte dat dit vrije internet ALTIJD zal blijven bestaan. Maar het is techniek en machthebbers kunnen het in handen nemen. De huidige generatie kan -denk ik- niet meer zonder en zal zeer zorgvuldig moeten blijven eisen dat de inhoud (met zijn ge- maar ook misbruik!) onder controle van de wereldwijde gebruikers zal blijven en niet -zoals nu ook al in bepaalde werelddelen gebeurt- wordt afgesloten of gecensureerd! Of dit lukt zal de toekomst leren. Tweede en derde na-oorlogse generatie: “Het is aan jullie!”

Zie ook: Gamification Planet Earth Operating System

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.