Categorieën
Bloggen

Ouderen leveren nog steeds in


Ja, plukken kun je ze gemakkelijk: onze ouderen. Ze zijn het gewend en gaan niet graag op de barricades. Na de oorlog waren ze vooral bezig met opbouwen en zorgen, dat wat zij niet hadden, in ieder geval beschikbaar zou zijn voor hun kinderen. Nu het beter gaat met de economie zou je verwachten, dat zoals gebruikelijk gedeeld wordt.
Nee!
De werkenden gaat 2.4% omhoog. De uitkeringsgerechtigden, inclusief de gepensioneerden, 1.1% omlaag!
Ja, want de pensioenfondsen hebben er een zootje (lees: gegraaid) van gemaakt.

De ouderen werken niet meer? Ze moeten ‘ns stoppen met oppassen, vrijwilligerswerk, klussen, enz. Onbetaald werk, dat meet je niet in de economie, maar pas als het stopt merk je, zeker op termijn, welke invloed het heeft op de economie.

Wat zijn ze toch zelfingenomen, wars van zelfkritiek, horende doof en ziende blind daar in Den Haag!

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.