Categorieën
Bloggen

Rotterdam


We hebben het al vaker meegemaakt. Onze media zijn na Rome al voortdurend bezig met het ‘opkloppen’ van alles wat straks op donderdagavond in Rotterdam een televisieavond van jewelste moet gaan worden.
Kijk, de hooligans gaan er heus wel voor. Het is hun ‘kick’. Dat deze nu gegarandeerd een extra dimensie krijgt is voor hen precies wat ze willen.
Het voetbal?
In Rome werd er al nauwelijks over gesproken.
Waarom kreeg trouwens die Feyenoord hooligan zo vlak voor de wedstrijd Roma – Feyenoord spreektijd tijdens Jinek? 

Waarom wordt niet -zoals in de psychologie al jaren met succes wordt toegepast- negatief ongewenst gedrag genegeerd en ‘overwoekerd’  door het positieve, de aandacht voor bijvoorbeeld de wedstrijd en al die toeschouwers die genieten.

Positive Reinforcement. Het werkt in het gevangeniswezen en ook het onderwijs. Laat onze media donderdag zoveel mogelijk negeren wat wordt gevreesd. Niets ervan in beeld brengen dus. Het is vaker gedaan en de enige mogelijkheid de hooligans NIET te geven wat ze willen. AANDACHT en SENSATIE voor de KICK!

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.