Categorieën
Bloggen

De wereld stond even stil


10 november – 22 november – 2 november – 28 oktober – 11 september – 6 mei – 4 mei, er komen steeds meer herdenkingsdagen. Herdenkingsdagen, waarop nabestaanden en andere betrokkenen, waar ook ter wereld even niet bezig zijn met hun dagelijkse leven, maar stilstaan bij verdriet toegebracht door anderen. Dit is maar een korte lijst. Nagenoeg iedereen kan er (persoonlijke) data aan toevoegen.

Gemeenschappelijk is het gevoel, dat tijdens dergelijke dagen de tijd even stil staat. Voor jou, of voor degenen, die herdenken. De wereld draait echter onverbiddelijk door. Onverbiddelijk worden er dagelijks, wellicht elke minuut, herdenkingsdata toegevoegd. Door iemand met een goed ontwikkelde wijsvinger, die -soms in het wilde weg- de trekker overhaalt. Door iemand, die het ergens niet mee eens is en je dierbare(n) toevallig op het verkeerde moment op de verkeerde plaats ergens op deze wereld zijn of haar willekeurig ‘doelwit’ zijn.

Dat dergelijke ‘zinloze’ daden soms toch nog in staat zijn een hele natie even stil te laten staan geeft hoop dat nagedacht wordt. Samen rouwen, samen herdenken, samen saamhorig te zijn.

logoZou Peace Day op 21 september -in 2014 goed voor ’n gelijktijdig gezamenlijke meditatie (stilstaan bij…) in 100 verschillende steden in de wereld- via Social media, internet en anderszins kunnen uitgroeien tot het wereldwijd stilstaan door alle menselijke wereldbewoners bij de zinloosheid van geweld en oorlog?
Tel mee af naar 21 september 2015.
SOCIAL: Facebook Twitter Google+ Share

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.