Categorieën
Bloggen

Rijk en verantwoordelijk


Heeft u zich ook zo opgewonden tijdens de laatste Pauw uitzendingen?
Het (door elkaar) praten en geen oplossingen bieden. Het vasthouden aan je eigen gelijk. Het langs elkaar heenpraten. Maar vooral het goedpraten van zaken, die krom zijn. Zorginstellingen, die niet goed functioneren. Personeel ontslaan en wel reserves kweken, maar het o zo goed doen en door schaalvergroting efficiency hebben bereikt.
Rijken, die vinden dat ieder ‘met hun takken’ van hun verdiende geld moet afblijven. Dat zij zelf willen bepalen wat ze met hun geld doen. Dat politici incapabel zijn, omdat deze de (geprivatiseerde) zorg niet goed organiseren en dus zeker hun geld niet in deze bodemloze put willen dumpen.

Tijdens deze uitzendingen ging het overduidelijk om mensen, die absoluut overtuigd zijn van hun eigen gelijk en sowieso niet willen bijdragen aan de oplossingen van de immense problemen.

Solidariteit, verantwoordelijkheid, gemeenschapszin enz. kan niet van bovenaf worden opgelegd. Je hebt het of je hebt het niet. Je bent republikein of democraat en weet absoluut zeker dat de ander het fout doet en jij goed. Samenwerken doe je dan natuurlijk niet.

Waar blijft ons lichtende voorbeeld van hoe het dan wel gezamenlijk zou moeten?
Het moet anders. Het moet samen en voor elkaar! Heeft Thomas Piketty dan toch gelijk?

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.