Categorieën
Bloggen

“Peaceful people make peaceful nations”


citaat van:
–Sri Sri Ravi Shankar- founder of the International Art of Living Foundation
http://www.worldpeacemeditation.org

Zondag 21 september a.s. is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Dag van de Wereldvrede. Je bent van harte welkom bij de Wereld Vredes Meditatie in de Haarlemmerhout in Haarlem

Over de hele wereld zullen mensen tegelijk mediteren of twintig minuten stil zijn en zich daarbij gezamenlijk inzetten als tegenwicht tegen de agressie die – honderd jaar na de eerste wereldoorlog – nog steeds de kop opsteekt. De geschatte opkomst in de verschillende landen en steden, is  500 miljoen mensen die allemaal op dezelfde tijd, om 15.00 uur Europese tijd, in gedachten samen zijn. Op locaties en via apps.

Het is een zuiver humanitair initiatief om ons als mensen, los van politiek of religie, samen in te zetten voor wereldvrede.

Humanitaire vrijwilligers stichting Art of Living organiseert in 156 landen en nu ook in Haarlem met partners Bewust Haarlem en Cultureel Centrum Selimiye en met publicitaire ondersteuning van Yoga Festival Haarlem een meditatie/stilte bijeenkomst in de Haarlemmerhout voor het Provincie huis. We hebben een programma gemaakt, waarbij we anderhalf uur in verbondenheid samen kunnen zijn. (in de bijlage vindt u de flyer)

Na afloop deelt iedereen een zelf meegebracht koekje of zoet hapje, thee en/of sapje met een onbekende voor een spontane nieuwe kennismaking.

Programma:

14.00 uur  Mantra zingen door iedereen en harp optreden van Femke Bloem
14.30 uur Gedicht door Erol Sayar, voorzitter van het Cultureel Centrum Selimiye
14.45 uur Introductie van de Dag van de Wereldvrede met bijdrage van gemeenteraadslid Mr.Dr.Artie Ramsodit & andere sprekers
15.00 uur Opening van meditatie/stilte moment door stichter Sri  Sri Ravi Shankar
15.30 uur Delen en kennismaken met iets lekkers en een drankje

Presentatie: Mark Metselaar

Download the app

Een bijdrage voor de app (als u daar gebruik van wilt maken) is € 1,– ter ondersteuning van de wereldwijde vredesprojecten van International Associationfor Human Values (IAHV) , zuster van Art of Living.
Voor meer informatie kijkt u op world peace meditation.

Facebook: Haarlem mediteert voor wereldvrede

https://itunes.apple.com/nl/app/id909517944
Doe mee en maak het verschil!

De samenkomst in de Haarlemmerhout is gratis. Neem zelf een matje of stoeltje mee.

Namens Stichting Art of Living, Bewust Haarlem, Yoga Festival Haarlem en met speciale dank aan Cultureel Centrum Selimiye,

Noor Francken  |  Stichting Art of Living | noor.francken@aofl.nl  | 06-15 113 321

Tino van Heusden |  Bewust Haarlem |  023 – 5 276 133

Rianne van Huystee | Yoga Festival Haarlem |  06 17 752 004

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.