Categorieën
Bloggen

Waanzinnig en onbegrijpelijk


ribbon-black_68Dat een lokaal conflict (zie ook: http://jusd1.wordpress.com/2014/07/17/separatists-admit-downing-a-civilian-plane-in-tapped-conversation-full-transcript/) zulke proporties kan aannemen. Toch liggen escalaties en dergelijke incidenten eigenlijk wel voor de hand. Wapens in alle soorten en maten zijn ruim voorradig in de wereld. Wat erger is: ieder die dit wil kan er aan komen!

Verschillen in behandeling van bevolkingsgroepen en bevoordelen van ‘eigen mensen’ qua geloofsovertuiging, etnische geaardheid, familiebanden enz. blijken nog steeds regelmatig bron van geweld.

Kortom we drijven langzaamaan naar steeds meer escalaties en verder af van begrip en solidariteit. En de politiek? P r a a t; m a n a g e t; d o e t  g e w i c h t i g; z o e k t, maar vindt nauwelijks structurele oplossingen. Tops mislukken; vredesbesprekingen lopen op niets uit; criminelen (vooral ook die met witte boorden) hebben vrij spel; wantoestanden blijven bestaan en weerloze mensen krijgen geen bescherming.

Maar… o n d a n k s de politiek vinden er succesvolle sportieve internationale sportontmoetingen plaats, waar miljonairs een spelletje spelen en vele malen meer geld omgaat dan in de armoedebestrijding. Wereldwijd werken wetenschappers nauw en toegewijd samen om problemen op te lossen. Overal vinden internationale saamhorige culturele evenementen plaats en luisteren mensen naar elkaar en hun visie op geluk, liefde en samenleven. (Het is de tijd van de festivals!)

Waar op deze wereld is het voorbeeld van de ideale situatie waarnaar we kunnen gaan streven?

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.