Categorieën
Democratie Geef dit bericht door Gemeentelijk Moet beter kunnen Opmerkelijk Politiek

Gemeenteraadsverkiezingen ongeldig!


De Velsense politieke partij LGV heeft in een brief aan de Verenigde Naties gevraagd waarnemers naar Nederland te sturen om de rechtmatigheid van de Gemeenteraadsverkiezingen te onderzoeken.

Gerard--LGV--KleinIn de brief stelt het bestuur dat al jaren de gemeenteraadsverkiezingen onterecht worden gedomineerd door de landelijke politieke partijen. Ook de landelijke media schenken in de campagnetijd onevenredig veel aandacht aan de landelijke politieke partijen en hun kopstukken.

Volgens LGV is sprake van manipulatie van de gemeentelijke verkiezingen, aangezien de landelijke overheid maatregelen treft om belangrijke bezuinigingen financieel af te wentelen op de gemeenten en zij via hun steun aan hun plaatselijke afdelingen er voor zorgen, dat dit beleid dan wel door hun plaatselijke partijgenoten zal worden uitgevoerd.

Bovendien worden de verzoeken van de Vereniging van Plaatselijke Politieke Groeperingen, de financiering van plaatselijke politieke gelijk te trekken aan de landelijke politieke apparaat, al jarenlang door de landelijke politiek niet inhoudelijk behandeld. Hierdoor is ongelijke behandeling en een grote achterstand in de campagnemogelijkheden voor de lokale politieke partijen ontstaan.
Bij monde van partijsecretaris Gerard van Broekhuijsen verklaarde het bestuur zich ook te ergeren aan de aandacht die door de landelijke publieke media aan de lokale politieke groeperingen wordt geschonken. Regelmatig worden voorbeelden getoond van plaatselijke politieke groeperingen die goedbedoeld zijn, maar onnozel en amateuristisch worden gepresenteerd.

LGV stelt tevens, dat als door de VN-waarnemers geen onrechtmatigheden worden geconstateerd, zij een gang naar de rechter niet uitsluiten.

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.