Categorieën
Eigenlijk te gek Financieel Moet beter kunnen Opmerkelijk Wat vind jij/u

Ik zoek een bank die…


… mij het minst KOST!

Wat is er gebeurd de laatste decennia? Vroeger bracht je je spaargeld naar de bank, om die bank er wat mee te laten doen. Investeringen mogelijk te maken en geld uit te lenen. Je kreeg hiervoor rente.

uitschuddenMomenteel, 2014, krijg ik een maandelijkse rekening voor het  beveiligen van mijn geld, ook de ‘digitale beveiliging’. Het verslag van wat er met mijn geld gebeurt: de bankafschriften, moet ik betalen. Het verplichte pasje, dat ik volgens de bank nodig heb, kost mij geld. Bovendien is de rente op de goedkoopste rekening in de orde van grootte van enkele procenten!

Het is overigens NIET meer mijn SPAARgeld, maar AL mijn geld, want het is al jaren niet meer mogelijk salaris, uitkering e.d. contant te laten uitbetalen. Bovendien is het geld, dat je naar de bank brengt niet meer JOUW geld. Als het bij de bank is ‘zoekgeraakt’ ben je het gewoon kwijt!!!

Het ‘Alex rendement‘ van ruim meer dan 50%, is uitsluitend weggelegd voor mensen, die met minstens € 350.000,-  vrij kunnen ‘schuiven’ en Alex doet juist om dit rendement te behalen ‘even helemaal NIETS!

Je kunt mij niet vertellen, dat de ‘deskundigen’ bij de banken deze rendementen niet kunnen halen. Maar mij wel laten betalen voor hun activiteiten, diensten en beveiliging , die vroeger gewoon uit hun rendement werden bekostigd.

Wie kan mij vertellen welke bank mij -als AOW’er, die vanaf zijn 20ste heeft gewerkt, maar de laatste 8 jaren van zijn pensioenopbouw heeft gemist dankzij een banenwissel en daarop gevolgd ontslag i.v.m. fusies- het minst KOST?

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Één reactie op “Ik zoek een bank die…”

We moeten wat over hebben voor het ideaal van Europa.
Daarvoor is de euro, waarvan van te voren is uitgelegd door economen dat die niet kon werken.
Die dus mislukte euro heeft er toe geleid dat de Italiaanse meneer Draghi nu de euro rente op een kwart procent heeft gesteld.
Sparen heeft dus geen zin meer, de inflatie is hoger dan de rente.
Ook is het gevolg dat pensioenfondsen niet meer mogen indexeren, zij moeten rekenen met een rente van rond één procent.
Maar de heilstaat komt, daar zijn offers voor nodig,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.