Categorieën
Democratie Moet beter kunnen Politiek

Burgerinitiatief, democratisch?


Filosoferen over een betere maatschappij » Burgerinitiatief, democratisch?

Kijk eerst a.u.b. even naar deze blog.

https://i0.wp.com/c2.plzcdn.com/ZillaIMG/6cd1144ecc82819bc74fb416b9a47477.jpgIk zou graag op 5 mei graag ELK JAAR de geboortedag / verjaardag van onze vrede cq vrijheid willen vieren. Ik heb dit voorstel ‘in de week gelegd’ bij het Comité 4 en 5 mei en heb een burgerinitiatief gestart. Ik moet hiervoor van de Tweede Kamer: 40.000 namen, adressen en geboortedata verzamelen. Mijn eerste reactie is binnen: “Is dit vrijheid? Het schrikt mij wel erg af mijn naam, adres en geboortedatum te moeten opgeven om je te steunen.”

Zou dit de reden zijn, dat je zo weinig hoort over burgerinitiatieven? Ik dacht dat politici zo graag naar  ‘burgers’ luisterden? Soms trekken ze daar wel 100 dagen voor uit! Voor een burgerinitiatief hebben ze echter wel een pittige drempel opgeworpen.

Ik denk dus niet dat mijn burgerinitiatief iets wordt. Hoe moet ik het dan aanpakken? Iemand enig idee?

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.