Categorieën
Eigenlijk te gek Financieel Moet beter kunnen Politiek Wat vind jij/u

Lobby’s


We kennen allemaal de lobby van de wapenindustrie (vooral in de USA oppermachtig!) We kennen de belangenbehartigers van de tabaksindustrie; de farmaceutische industrie; de voedselindustrie; de agrarische industrie; de houthandel en ga zo maar door. Ook de chemische industrie en alle  overige industrieën die hun winst in ieder geval zo weinig mogelijk willen zien afgeroomd door milieumaatregelen en of overheidsingrijpen.

De beroepslobbyisten die zij in dienst hebben zijn zeer effectief en beschikken over veel juridische know how. Bovendien is er een nagenoeg onbeperkt budget voor deze afdelingen beschikbaar. Ze voeren dan ook een ongelijke strijd met de milieubewegingen en onderzoekers om de aandacht van de politici en liggen straatlengtes op hen voor!

Zo ook t.o.v. toxiloog Henk Tennekes, die de alarmbel luidde tegen de bijensterfte, die bewijsbaar wordt veroorzaakt door chemische gewasbeschermingsmiddelen. Hij wordt sinds zijn publicatie geboycot en zit met zijn voorheen florerende onderzoeksbedrijf zonder werk. (IJC, 6 april 2013)

In zijn boek: Disaster in the making heeft hij zijn noodkreet beschreven en hij krijgt erg veel bijval vanuit de gehele wereld. Maar de chemische industrie is zeker niet zijn vriend en laat haar macht duidelijk gelden.

Zo lang er mensen zijn, die koste wat het kost -ook al kost dit slachtoffers- hun macht kunnen uitoefenen en heel veel geld kunnen verdienen, zal de politiek alleen door de kiezer tot andere gedachten en wetten gebracht kunnen worden. Zie ook.

Maar zoals gezegd: Dit is een achterstandsgevecht, want het geld en de macht is in handen van de lobby’isten!!!

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Één reactie op “Lobby’s”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.