Categorieën
Eigenlijk te gek Financieel Moet beter kunnen Politiek

Belastingparadijzen


belastingparadijzenOmdat het wettelijk mogelijk is, verdelen multinationals en vermogende particulieren (een groot deel) hun geld over diverse belastingparadijzen. Zodat de Belastingdiensten belastinggeld, dat wel alle gewone inwoners van een land ophoesten, mislopen! De wetgeving hierop zal internationaal moeten worden aangepakt wil het resultaat opleveren.

Nog een titanenklus voor politici, die hun taak serieus nemen!

Cyprus lijkt hiervan nu een goed voorbeeld, maar de echt stinkend rijken zullen hun vermogen wel wereldwijd over verschillende  belastingparadijzen hebben verdeeld. Zij ontspringen -zoals gebruikelijk- waarschijnlijk wel weer de dans, hoewel ze nu wel iets hebben moeten inleveren. Maar hoeveel hebben ze door de gunstige voorwaarden van dit belastingparadijs verdiend?

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

3 reacties op “Belastingparadijzen”

Ik vind het zo min mogelijk belasting betalen een plicht van iedere nederlander.
Of dacht je dat jou centen goed besteed worden door de jongens en meisjes in het Haagse?

Algemene voorzieningen moeten wel ergens van betaald worden. De jongens en meisjes in het Haagse doen hun best, daar ga ik van uit. Helaas is de arrogantie van politici echter vaak zo groot, dat ze niet meer (willen) luisteren, prestigeprojecten najagen en onnodig geld uitgeven. Helemaal mee eens!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.