Categorieën
Eigenlijk te gek Financieel Moet beter kunnen Wat vind jij/u

-30%!


spiraal1Bestuurders Achmea: “Wij hebben wèl 30% salaris ingeleverd!”

Zij houden nog wèl € 550.000 per jaar over! (Volkskrant)

Hoe durven zij aan te geven dat ze dus genoeg hebben ingeleverd. Ja, ten opzichte van al die graaiers, die het nog niet hebben gedaan hebben zij gelijk. Maar juist dit vergelijken heeft toentertijd de topsalarissenspriraal veroorzaakt. Ik weet nog zo goed dat in de 90-er jaren die bankdirecteur zijn exorbitante salarisverhoging vroeg omdat hij anders naar Amerika zou gaan. “Ga!” hadden we -en met name de aandeelhouders- toen moeten zeggen. De leegloop van kwaliteit uit Nederland had ons waarschijnlijk heel veel extra geld opgeleverd, dat nu onterecht in de bodemloze putten (lees mislukte bankavonturen) wordt gestort.

Maar ach, het begin is er!

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Één reactie op “-30%!”

Als ik 30 % van mijn salaris inlever, kan ik niet meer eten.
Mijn vaste lasten als huur, gas, water, licht, zorgverzekering, telefoon bedragen 65 % van mijn inkomen.
Grappig hè?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.