Categorieën
Financieel Politiek

Flexibele werknemers


In de politieke discussie wordt momenteel onderhandeld tussen de werkgevers en werknemers.
Werkgevers willen al jaren versoepeling van het ontslagrecht, lagere personeelskosten, demotie  en flexibele werknemers. Eigenlijk hebben zij het liefst uitsluitend oproepkrachten.
Hoe moeten werknemers dan hypotheken aangaan, een stabiel financieel huishoudelijk budget krijgen, een pensioen opbouwen?

Bovendien wordt er dan ook nog van hen verwacht dat ze geld uitgeven om onze consumptiemaatschappij draaiende te houden.

De sociale partners hebben heel wat te overbruggen!

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Één reactie op “Flexibele werknemers”

600.000 werkelozen (stijgend) en minder dan 200.000 vacatures (dalend). Zie daar het probleem.
In de jaren 80 was er een vergelijkbare problematiek. Toen was de oplossing: het verdelen van de arbeid. VUT regeling en korter werken.
Nu een haakse ‘oplossing’: langer werken, en makkelijker ontslaan.
Hoe de tijdsgeest kan veranderen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.