Categorieën
Democratie Moet beter kunnen Politiek Wat vind jij/u

Italië


Eigenlijk komt tijdens de verkiezingen in Italië pas goed naar voren hoe slecht het is gesteld met het kiezersvertrouwen. De proteststemmen rukken flink op en het wordt daar nagenoeg onmogelijk een regering te vormen.
Was dit in België, en ook Nederland zij het in mindere, onlangs ook niet het geval?
En hoe staat het met de referenda, die ongeldig zijn verklaard?

De arrogantie van politici om te denken dat ze de immense politieke problemen intern kunnen oplossen blijft onverminderd hun gedrag bepalen. Zie ook: nrc
Dat heel veel kiezers hier al jaren hun buik van vol hebben nemen zij niet waar, of leggen ze naast zich neer.

De politieke establishment kan/wil de schuldigen van de crisis niet aanpakken en wentelt de financiële schade af op de belastingbetaler. Dit is onmogelijk vol te houden en zal onvermijdelijk leiden tot onvrede en protesten, die kunnen uitmonden in een Europese revolutie van Europeanen, die zich niet vertegenwoordigd vinden door het arrogante politieke establishment.

Goed kijken naar de recente ontwikkelingen in Italië is een must voor verantwoordelijke politici die hun ogen en oren buiten hun eigen wereldje de kost geven. Ik hoop van harte dat dat door velen van hen zal worden gedaan!

Door gerardvanb

Gepensioneerd. Jarenlang (gym)leraar in Basis- en Voortgezet onderwijs. EHBO-docent en vrijwilliger bij het Rode Kruis Korps. Politiek en in bonden heb ik ervaring opgedaan bij de VVDM. Als oproepkracht bij de Ambulancedienst Velsen deed ik veel eerste hulp-ervaringen op die ik via diverse Eerst Hulp maandbladen kon ventileren. Ook als Medisch evacuator bij station IJmuiden van de KNRM was het redden op het water vaak aanleiding mijn ervaringen op schrift te stellen.
Op een heel ander vlak: educator bij het Pieter Vermeulenmuseum, Programmacoördinator van de Lokale omroep Seaport RTV, cineast bij videogroep De Dwarsligger, educator en rondleider in Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum.
Medeoprichter en secretaris van lokale politieke partij Levendig Gezond Velsen en (nu als hobbyist) automatiseerder en webpublicist.
Ook de sport had vanzelfsprekend mijn belangstelling. 10 jaar lang jeugdleider van Duikteam IJmond en voorzitter van de Gymnastiekvereniging rkgv Velsen.
Daarnaast ben ik bestuurlijk nog steeds actief in de Historische Kring Velsen, het Comité 4 en 5 mei Velsen.
Heel vaak merk ik dat veel mensen op dezelfde manier denken als ik en vinden dat het beter kan. Met veel plezier en geenszins spijt kijk ik terug op de dingen die ik heb gedaan, met name in de hippie-tijd. Onder 'Braccaedomos' zijn meerdere ideeën, uitingen en -zo u wilt- echte kunst op het internet te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.